Općina Preko raspisala natječaj za dodjelu studentskih stipendija

Općina Preko raspisala natječaj za dodjelu studentskih stipendija

Na temelju odluke općinskog načelnika, Općina Preko raspisala je natječaj za odobravanje bespovratnih financijskih pomoći studentima koji imaju prebivalište na području Općine Preko za studijsku godinu 2019./2020. za sve studije.

Dodijelit će se 50 (pedeset) stipendija u iznosu od 400 kuna mjesečno, a kako je pojasnio općinski načelnik Jure Brižić, ove godine stipendije su više nego inače jer je svima cilj da se mladima, koji su budućnost otoka, omogući što bezbrižnije studiranje, a mislilo se i na njihove roditelje jer najveći financijski teret školovanja ipak moraju podnijeti oni.

Pravo na bespovratnu financijsku pomoć mogu ostvariti:

– studenti koji su državljani Republike Hrvatske sa prebivalištem na području Općine Preko najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja,
– studenti koji imaju status redovnog ili izvanrednog studenta,
– studenti koji nemaju odobren kredit ili stipendiju od nekog drugog subjekta,
– studenti koji prethodno nisu koristili bespovratnu financijsku pomoć za isti stupanj i studijsku godinu obrazovanja.

Više o kriterijima na temelju kojih će se odabrati kandidati za dodjelu stipendija te što je sve potrebno za prijavu, pročitajte u NATJEČAJU na mrežnoj stranici Općine Preko.

Rok za podnošenje zahtjeva na natječaj je 15  dana od dana objave natječaja (23. listopada).

Zahtjevi s nepotpunom dokumentacijom i nepravodobni zahtjevi neće se uzeti u razmatranje.

Zahtjevi se podnose poštom ili osobno na adresu: OPĆINA PREKO, Trg hrvatske nezavisnosti 2, 23273 Preko (-za natječaj bespovratne financijske pomoći studentima).