Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Šibenčani “Namišteni” pobjednici Orada kupa u Kalima

Ekipa “Namišteni” – Ivan Aleksić i Krešimir Marinov iz Šibenika, sa 11 ulovljenih orada (3.690 kg)  pobjednik je petog Orada kupa koji se 5. listopada održao u Kalima.

Drugo mjesto zauzeli su “Španjolci” – Toni Zrnić i Alen Grego (Krk/Zagreb), s četiri ulovljene orade (1.345 kg), a treće mjesto ekipa iz Kali “Dva Mladena” – Mladen Vidov i Mladen Stankić, s  četiri orade (1.080 kg).

-Na natjecanju, koje se održalo u uvalama Mala Lamjana i Velika Lamjana, sudjelovalo je 28 ekipa, od Krka do Dubrovnika te Zagreba, Ljubljane i Italije. Ulovilo se više ribe nego prijašnjih godina – 37, a s najvećom oradom (0.760 kg i 40 cm) može se pohvaliti ekipa “Španjolci”, kazao je Mihovil Vudrag, poznati sportski ribolovac, jedan od organizatora Orada kupa.

Zahvaljuje svim sudionicima te suorganizatorima – Općini Kali i TZO Kali, koji su za cijeli vikend (od petka do nedjelje) natjecateljima osigurali smještaj po povoljnim cijenama te hranu i piće na završnoj večeri.

Nagradni fond donirao je njemački DAM Quick, najstariji ribolovni brand na svijetu, a trenutačno jedan od vodećih europskih proizvođača ribolovne opreme.