Nijemac Arnold Zimprich novi je “gospodar otoka”!

Nijemac Arnold Zimprich novi je “gospodar otoka”!

Arnold Zimprich iz Munchena, član Bergzeit Running Teama, novi je “gospodar otoka”!

Pet kilometara dugu dionicu od središta Preka do Tvrđave sv. Mihovila, koja se danas trčala na istoimenoj utrci,  41-godišnji Zimprich pretrčao je 23 minute i 10 sekunda.

Njegova prva pratiteljica, odnosno “gospodarica otoka”, je 26-godišnja Nikolina Jukić, članica Running cluba Ugljan u osnivanju. Do cilja je dotrčala za točno 31 minutu!

Pobjednik Arnold Zimprich, koji godišnji odmor sa suprugom i troje djece provodi na Pašmanu i prvi je put u Hrvatskoj, a trailom i trekkingom bavi se od djetinjstva. Zadovoljan je, kaže, organizacijom preške utrke, staza mu nije bila naporna, oduševljen je prirodom i ljepotom otoka, a najviše ga se ipak dojmila ljubaznost domaćina.

S rezultatom 25,13 na drugo mjesto među muškarcima plasirao se 22-godišnji Josip Jerolimov iz Preka, a brončanu medalju za rezultat 27.40 osvojio je Luka Ivanović, član Triatlon kluba Zadar.

U ženskoj konkurenciji srebrna medalja za rezultat 33.20 dodijeljena je 9-godišnjoj djevojčici Riti Kamber, članici Triatlon kluba Zadar, a brončanu medalju za rezultat 34.00 osvojila je 41-godišnja Maja Vučenović.

Najstariji natjecatelj bio je 72-godišnji Andrej Tkalčić iz Škole trčanja Zadar, koji je u cilj utrčao 49 minuta i 39 sekunda nakon starta, a najmlađoj sudionici utrke “Gospodar otoka”, 4-godišnjoj Franki Štulina iz Triatlon kluba Zadar, od Preka do Tvrđave sv. Mihovila trebalo je sat vremena i devet minuta.

Četvrta utrka „Gospodar otoka“, koju zajednički organiziraju Triatlon klub Zadar, TZO Preko i Općina Preko, na startu je okupila 111 natjecatelja svih generacija te desetak rekreativaca i šetača koji se nisu natjecali.

Organizatori zahvaljuju volonterima te djelatnicima općinske komunalne tvrtke Obala i parkovi i Olive Island Marine iz Sutomišćice.

Kako je protekla utrka “Gospodar otoka”, pogledajte u XXL FOTOGALERIJI