Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Na igralištu u Sutomišćici uskoro noćne utakmice i treninzi

Zahvaljujući novcu NŠK Sv. Mihovil, donacijama bivših igrača, sponzorima i Općini Preko, nogometno igralište na Foši u Sutomišćici dobilo je noćnu rasvjetu.

– Proteklih dana postavljeno je šest reflektora, a za najviše dva tjedna montirat će se još dva i igralište će biti spremno i za na noćne utakmice i za treninge. Donatori nisu željeli da se otkrivaju njihova imena niti iznos uplaćenog novca, mogu samo reći da uvođenje noćne rasvjete stoji kao jedan i pol klupski godišnji proračun. Nije lako doći do sredstava za ovakve projekte i ne može se samo sjediti i čekati da “kapne” novac poreznih obveznika, moramo se svi truditi da ga nabavimo i zaradimo. Zahvalni smo svima jer su nam izašli ususret i pozitivno odgovorili na molbu naše uprave, sportskog direktora Damira Korenova i predsjednika kluba Darija Korenova. Veliko hvala i Općini Preko, koja je osigurala elektroinstalacije i rasvjetne stupove, a kada sve bude gotovo, proslavit ćemo velikom nogometnom feštom, seniorskom utakmicom NŠK Sv. Mihovil i NK Zadar, najavljuje Krešimir Jaklin, trener uspješnog otočnog nogometnog kluba.

Objašnjava kako se s postojećih šest reflektora već mogu održavati večernji treninzi, ali za službene utakmice rasvjeta mora biti jača pa će igralište biti potpuno spremno za 15-ak dana. Osim u novu rasvjetu, ulagalo se i u svlačionice, kupljen je i novi pomoćni gol, uređuju se trenerske klupe, a uskoro će se u svlačionicama obnoviti i tuševi. Novac za to osigurao je klub u iznosu od 25.000 kuna, a 10.000 kuna dao je Hrvatski nogometni savez.

– Uz seniore, u NŠK Sv. Mihovil trenutačno trenira 110 djece u pet starosnih kategorija iz svih općina s Ugljana i Pašmana, Treninzi se održavaju u školskoj dvorani u Neviđanima i na igralištu u Sutomišćici, a cilj nam je da što prije, u drugoj fazi uređenja, u Foši napravimo jednu montažnu tribinu i djeci s Pašmana osiguramo prijevoz u Sutomišćicu. Od ove sezne klub ima i dva mlada asistenta na treninzima, Stjepana Meladu i Marka Ivančića. Njihovo školovanje na Nogometnoj akademiji pri Hrvatskom nogometnom savezu, koje stoji između 6000 i 10.000 kuna, klub će u potpunosti financirati, otkriva Jaklin i dodaje kako je, nakon dovršetka igrališta u Sutomišćici, želja  svih ljudi u NŠK Sv. Mihovil gradnja sportskog centra.

A da ideja ne ostane samo mrtvo slovo na papiru, uprava kluba već je počela razgovarati s Općinom Preko o lokaciji budućeg centra u sklopu kojega bi se sagradilo nogometno igralište u punim dimenzijama, s pravom travom, tribinom i popratnim sadržajima koji nedostaju na otoku.