Bibliobus za Ugljan, Pašman, Iž i Dugi otok “plovi” po jesenskom rasporedu

Bibliobus za Ugljan, Pašman, Iž i Dugi otok “plovi” po jesenskom rasporedu

S prvim danima rujna i ususret novoj školskoj godini otočni bibliobus Gradske knjižnice Zadar počinje obilaziti otoke po jesensko/zimskom rasporedu.

Putujuća knjižnica na otoke Ugljan, Pašman, Iž i Dugi otok dolazi dvaput mjesečno, godišnja članarina iznosi 30 kuna – djeca do godinu dana starosti ne plaćaju upis – a nova iskaznica stoji 20 kuna.

Zaduženje se može obnoviti osobnim dolaskom u bibliobus ili pozivom na broj 098 230635, radnim danom od 8 do 15 sati, a izvan tog termina na broj 023 301-103 (glavni pult Središnje knjižnice).

Građa posuđena u bibliobusu, osim u bibliobus, može se vratiti u Središnju knjižnicu, kao i sve ogranke Gradske knjižnice Zadar. Zbog mogućnosti oštećenja knjige možete vratiti i u noćni trezor (“knjigomat” u Središnjoj knjižnici, S. Radića 11b). CD-i, CD-ROM-ovi, DVD-i ne vraćaju se u trezor .

Korisnici upisani u Središnjoj knjižnici ili ograncima Gradske knjižnice Zadar u bibliobusu građu posuđuju prema pravilim posudbe Središnje knjižnice, odnosno ogranaka (kraći rok posudbe i veća zakasnina!). Oštećena ili izgubljena građa nadoknađuje se zamjenom ili novčanom naknadom.

Internet se koristi besplatno; moguće se i predbilježiti osobno ili telefonom, a iskaznica knjižnice je neprenosiva.

Otočni bibliobus pokrenut je u ožujku 2014. godine, ima oko 3000 jedinica knjižne građe, od slikovnica za najmlađe do djela klasične književnosti i beletristike te mnogo naslova iz medijateke. Knjižna građa po potrebi se mijenja, ovisno o željama i potrebama korisnika.

Raspored posjeta otočnog bibliobusa od rujna do kraja prosinca provjerite OVDJE