Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

NŠK Sv. Mihovil donirao lopte Dječjem vrtiću Lastavica u Preku

Dvadesetak nogometnih lopti i rekvizita za koordinaciju motorike donirao je u petak NŠK Sv. Mihovil Dječjem vrtiću Lastavica u Preku.

Ali, kako je naglasila ravnateljica vrtića Đana Jadrijev, lopte nisu samo za djecu u središnjem vrtiću u Preku, nego će ih dobiti i područni odjeli u Sutomišćici, Lukoranu i Ugljanu.

– Opremu smo kupili novcem prikupljenim na lutriji za odigravanja finalne utakmice Kupa otoka 18. kolovoza u Sutomišćici. Želja nam je da naše najmlađe bodule potaknemo i motiviramo da se bave sportom, a ova donacija samo je jedan mali korak u tom nastojanju. Jedino zajedničkim djelovanjem nas u klubu, svih pedagoških i prosvjetnih djelatnika te roditelja možemo djecu odvojiti od televizora, kompjutora i ostalih medija koji im, nažalost, sve više odvlače pažnju od slobodnih aktivnosti na otvorenom, kazao je prilikom uručivanja sportske opreme Krešimir Jaklin, trener u NŠK Sv. Mihiovil.

Osim Dječjem vrtiću Lastavica, sportsku opremu NŠK Sv. Mihovil donirat će i vrtićima na području općina Kali i Pašman.

Inače, nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću Lastavica počinje u ponedjeljak, 2. rujna, osim u područnom odjelu u Lukoranu, gdje će zbog građevinskih radova na krovištu zgrade vrtić otvoriti vrata 9. rujna.