Predstavljanje knjige “Promatrači u zrcalu“ u Narodnoj knjižnici Kali

Predstavljanje knjige “Promatrači u zrcalu“ u Narodnoj knjižnici Kali

Nekadašnja televizijska voditeljica Josipa Pavičić Berardini predstavit će svoju petu, toplu i nadasve poučnu knjigu s autobiografskim elementima “Promatrači u zrcalu” u Narodnoj knjižnici Kali, u ponedjeljak, 26. kolovoza u 19.30 sati.

Josipa Pavičić Berardini višegodišnja je poučavateljica tehnika za samorazvoj, voditeljica radionica i predavanja. U svojem najpoznatijem djelu “Šest milimetara” (2017.) ogoljela je dušu i iskreno, istodobno nježno i grubo s ciljem osvješćivanja, progovorila o osobnoj borbi s teškom bolešću koja joj je pomogla da postane ono što danas jest te da svoje spoznaje prenese drugima koji se bore sa sličnim životnim prekretnicama. Tekst je poslužio kao predložak za adaptaciju u monodramu čiju režiju potpisuje Nikolina Bogdanović, a glavnu ulogu tumači Daria Lorenci.

Najnovija knjiga “Promatrači u zrcalu” prepoznatljivim, poticajnim tonom govori o tome što nam je potrebno da u sebi prepoznamo iskonsku snagu kojom ćemo osvijestiti da sve loše što nam se događa nosi korijen u nama samima. Jednako tako, za sve to postoji lijek koji također počiva u nama. Kako sve te uzroke prepoznati, izvući na površinu, pustiti ih da odrade svoju svrhu, da dođu i prođu – sve to sadržano je u vješto osmišljenim tehnikama disanja, promišljanja i vizualiziranja koje će obogatiti naš unutarnji svijet.

Srž knjige posvećena je odnosima s drugima, ponajprije ljubavnima. U njoj Josipa nudi odgovore na pitanja o tome koja je razlika između veze i odnosa, zašto je veza „mrtva“ i zašto je odnos jedino istinsko moguće ostvarenje između dvoje ljudi.

Fotografija 100posto.hr