Niti vremenske neprilike nisu omele 29. Večeri u Brižićevin dvuoru

Niti vremenske neprilike nisu omele 29. Večeri u Brižićevin dvuoru

U petak, 2. kolovoza u Preku je održana dvadeset i deveta kulturna manifestacija Večer na Brižićevin dvuoru.

Zbog vremenskih (ne)prilika pjesnike, pjevače i glumce ovog puta nije ugostio Brižićev dvuor, već je program prebačen u prostor Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu.

Ipak, to nije omelo sve nazočne koji su bili i više nego zadovoljni predstavljenim programom.

U programu naslovljenom “Ptići i slavuji”, sudjelovali su Ewald Höld, Ana Šoretić, Petar Tyran, Dorotea Zeichmann Lipković (Gradišćanke i Gradišćanci), Ivica Matešić Jeremija (Zadar), Ante Sikirić (Bibinje).

Humoresku Senka Sorića “Na Dvuoru”, u režiji Milene Dundov, izveli su Udruga žena Luzor Iz Preka, a humoresku Joje Ricova “Sulac Pri’ Zdravumariju” dramska umjetnica Milena Dundov

U glazbenom dijelu nastupili su odlični Basbaritenori iz Beča, vokalni sastav u kojem nastupaju Gradišćanski Hrvati te Udruga žena Luzor iz Preka.

Program su vrlo profesionalno i uz dosta zanimljivih dodatnih podataka koji su bili korisni gledateljima, vodili Jelena Rušev i Robert Bacalja.

Organizatori 29. Večeri u Brižićevin dvuoru i ove godine bili su su Matica hrvatska Preko, Društvo hrvatskih književnika – ogranak u Zadru, Hrvatski centar Beč i KUD Preko, a sponzori Zadarska županija, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko.