Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Na liniju Preko – Muline stigao novi autobus s rampom za invalide

Od petka, 2. kolovoza, na liniji Preko – Muline prometovat će novi autobus s rampom za invalide.

To je treći autobus koji je u proteklih tjedan dana stigao za otoke Ugljan i Pašman od ukupno 25 novih autobusa koje je nabavila zadarska Liburnija.

– U sklopu velike obnove Liburnijinog voznog parka, kao što je već bilo najavljeno, jedno novo vozilo stiglo je i u našu općinu, na liniju Preko – Muline. Općina Preko jedna je od supotpisnica sporazuma o nabavi autobusa čijom će se realizacijom modernizirati javni prijevoz diljem županije, a nas naročito veseli obnova voznog parka na otocima. Za otoke Ugljan i Pašman nabavljena su ukupno tri nova autobusa, a za naše područje jedan koji je dodatno opremljen i rampom za osobe s invaliditetom te po tome zadovoljava još više standarde i uvjete prijevoza. Autobus je klimatiziran i ima 50 sjedećih mjesta, komentirao je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Ovim projektom, ističe, usluga javnog prijevoza podignuta je na višu razinu i omogućuje našim otočanima kvalitetniju i bolju uslugu te udobniji i sigurniji prijevoz.

– Drago nam je što smo i mi dio tog projekta te da smo se kao jedna od općina koje su uz Grad Zadar suosnivači Liburnije uspjeli izboriti za nove autobuse te na taj način doprinijeti poboljšanju javnog prijevoza na otocima, što u konačnici doprinosi i općem razvoju te kvaliteti života naših otočana. Osim ova tri autobusa, Liburnija obnavlja i ostatak voznog parka, pa tako sa zadovoljstvom možemo najaviti da na naše otoke stižu noviji i moderniji školski autobusi za prijevoz učenika do škole u Preku, odnosno u Neviđanima. Školski autobusi koji dolaze nisu potpuno novi, ali za razliku od dosadašnjih, koji su bili stari i dotrajali, ovi su ipak novije proizvodnje, moderniji su, opremljeni novijom opremom i klimatizirani te će našoj djeci putovanje do škole u njima zasigurno biti udobnije i sigurnije, ističe prvi čovjek Općine Preko.

Novi autobusi marke IVECO nabavljeni su sa 85 posto bespovratnih sredstava Europske unije, Kohezijskog fonda, a sa 15 posto kupnju je sufinanciralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.