Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Na šetnici između Sutomišćice i marine uređen zeleni pojas

Šetnica koja je povezala središte Sutomišćice s Olive Island Marinom obogaćena je ovih dana zelenim pojasom, a radove su, kao i prilikom gradnje i uređenja prije dvije godine, partnerski izveli Općina Preko i sutomiška marina.

-U dužini od oko 200 metara, napravili smo nove rubnike, sustav navodnjava i posadili  tamarise, oleandre, lavandu i agave. Dio između rubnika i ceste trasirali smo sitnim bijelim šljunkom. Radove smo sufinancirali mi i Općina Preko, a djelatnici općinske komunalne tvrtke Obala i parkovi izveli su najveći dio građevinskih radova, kaže Toni Antišin, direktor Olive Island Marine.

Tu nije kraj poslu jer, kako ističe načelnik Općine Preko Jure Brižić, prema projektu mora urediti i plato između novosagrađenog mostića i nogometnog igrališta.

-Prema Urbanističkom planu uređenja tog dijela obalnog pojasa, predviđeno je parkiralište za 60-ak automobila, a mi bismo htjeli sagraditi i novo dječje igralište. Budući da je to veći zahvat, želimo ga kvalitetno pripremiti i odraditi, ponovno u partnerstvu s Olive Island Marinom, dodaje Brižić.