Sestrunjsko lito od 27. srpnja do 10. kolovoza

Sestrunjsko lito od 27. srpnja do 10. kolovoza

Kao što već tradicija nalaže, vrijeme je za još jedno Sestrunjsko lito!

Udruga za zaštitu kulturne i prirodne baštine i razvoj otoka Sestrunja u suradnji s Mladeži otoka Sestrunja i mjesnim odborom donosi niz aktivnosti kojima se boravak i provod na otoku u ljetnim mjesecima nastoji napraviti nezaboravnim, edukativnim i zanimljivim. Svake se godine već standardnom programu doda ponešto novo kako bi program ostao i dalje zanimljiv i originalan, ističu organizatori.

Sestrunjsko lito u subotu, 27. srpnja u središtu mjesta, na Trgu Prislig otvara nadaleko poznata fešta Sestrunjska noć. Goste će zabavljati  Groovers band iz Rijeke, a neće izostati ni spiza sestrunjskih meštara od kužine koji i ove godine pripremaju svakojake delicije.

Sljedeći vikend, u petak, 2. kolovoza u Discu Stari dvori održat će se Kviz znanja za najmlađe, a nakon toga, pod posebnim dresscodeom, svi su pozvani na druženje nazvano Sestrunjske majice jer ih se posljednjih godina skupio zavidan broj u nekoliko verzija.

Sutradan, u subotu, 3. kolovoza, održat će se sad već tradicionalne Dječje sportske igre, na koje se svake godine prijavljuje sve više djece. Pa se tako uz nove igre i ove godine kroz zajedništvo i sport pokušava promaknuti sportski duh i zajedništvo djece.

Zadnji vikend Sestrunjskog lita donosi igre za odrasle – Sestrunjsku šulicadu u uvali Hrvatinj te nakon toga i zabavu i druženje.

Raspored događanja:

27.07. – Subota // SESTRUNJSKA NOĆ 2019. (Prislig) – Grooversi band Rijeka
02.08. – Petak // Večer sestrunjskih majci – Disco Stari Dvori – Kviz znanja
03.08. – Subota // Dječje sportske igre (Prislig)
10.08. – Subota // Sestrunjska šulicada i zabava uz noćno kupanje (Hrvatinj)

Organizatori pozivaju sve koji već dugo nisu bili na Sestrunju, a pogotovo one koji nisu bili nikad, da dođu na otok koji se ne zaboravlja.

Aktivnosti programa Sestrunjskog lita 2019 financijski podupire Općina Preko, kojoj organizatori zahvaljuju.