Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U ljetnoj akciji članovi DDK Preko prikupili 30 doza krvi

Članovi DDK Preko u drugoj ovogodišnjoj akciji, koja se održala 18. srpnja u POU Dom na žalu, prikupili su 30 doza krvi.

-Kao i svaki put, akciju smo organizirali u suradnji s Odjelom za transfuziju krvi zadarske Opće bolnice i Gradskim društvom Crvenoga križa Zadar, a ovoga puta vodila ju je dr. Karolina Balajić. Zbog trenutačno nezadovoljavajućeg zdravstvenog stanja odbijeno je sedam aktivista, a valja naglasiti da su nam se priključili i darivatelji iz Poljane i Sutomišćice, kaže Jelena Đuriš, predsjednica DDK Preko, te napominje da je Jakov Sorić krv dao 99. put, a Grozdana Gregov 59.

Obrok zahvalnosti organiziran je u Taverni Joso, akciju je financijski pomogla Općina Preko, a mlada slastičarka Nikolina Amidžić i Seka Gregov pomogle su u spremanju kolača. Predsjednica Đuriš svima zahvaljuje i poziva aktiviste, posebno mlade Preka, da se odazovu sljedećoj akciji u mjesecu studenome.

Krv se može darovati i na Odjelu za transfuziju krvi zadarske bolnice utorkom od 7.30 do 14 sati, srijedom od 14 do 19 sati i petkom od 7.30 do 13.30 sati. Na Odjelu za transfuziju krvi (svaki radni dan od 07.30 do 13.30 sati) može se dati uzorak krvi za Registar Ane Rukavine.

Krv su darovali: Silvana Vidović, Grozdana Gregov, Ivo Šoša, Adam Miloš, Stjepan Marđetko, Marko Kolega, Marin Pantalon, Stipe Pavin, Paulo Hromin, Mate Luštica, Ivan Šarin, Kristijan Smud, Ivan Stanin, Marko Miloš, Jakov Sorić, Zlatko Sorić, Tomislav Kraljev, Martin Sorić, Katarina Šoša, Hrvoje Masar, Zlatko Klarin, Pave Sorić, Tihomir Pršut Šimićev, Elvis Pavin, Hrvoje Sorić, Tomislav Ivušić, Davor Hlanuda, Mario Bondža, Filip Vukičević i Vicenco Luštica.

Fotografije Marina Marcelić