Ugljan među sedam otoka koji bilježe rast turističkih dolazaka

Ugljan među sedam otoka koji bilježe rast turističkih dolazaka

Na gotovo svim većim hrvatskim otocima potkraj lipnja bilo je više registriranih turističkih kreveta nego u isto vrijeme 2018., a zajedničko im je i da su na svima zabilježeni porasti broja kreveta u domaćinstvima i još veći u nekomercijalnom smještaju, izvijestila je agencija Hina.

Vidljivo je to iz podataka eVisitora za otoke dostavljenih na upit Hine iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, a koji, kada se detaljnije analiziraju, pokazuju da je na sve veće otoke u lipnju došlo više turista nego u istom lanjskom mjesecu, osim na Vis gdje ih je bilo manje, kao i noćenja.

Noćenja je u lipnju manje imao još samo Brač, kao i u prvih šest mjeseci, u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali uz blagi porast dolazaka turista, a takve rezultate za prvih šest mjeseci (manje noćenja uz blagi porast dolazaka) imali su još Krk i Pag.

Poraste dolazaka i noćenja u prvoj polovici godine zabilježili su Dugi Otok, Hvar, Korčula, Lastovo, Rab, Šolta i Ugljan, dok su minuse i dolazaka i noćenja imali Cres, Lošinj i Vis.

Po podacima iz eVistora, za otoke je, kao i za cijeli turizam, ovogodišnji lipanj bio boji od lanjskoga, a donio je i povećanje broja turističkih kreveta.