Kualjske ribarske noći – Tunuara od 18. do 20. srpnja

Kualjske ribarske noći – Tunuara od 18. do 20. srpnja

Tradicionalne Kualjske ribarske noći – Tunuara ove će se godine održati od 18. do 20. srpnja.

Kualjske ribarske noći najstarija su fešta koja se održava na otvorenom u Kalima. Kaljani su od davnina duboko  vezani uz ribe i ribanje, a razvojem turizma i turističke ponude spojili su jedno i drugo, što je kao splet novih okolnosti obogatilo cjelokupnu turističku ponudu mjesta. Svatko će naći jedan dio ribarskog ugođaja, mediteranskog podneblja, koji će mu ostati u trajnom sjećanju.

Ove godine, za razliku od prijašnjih, Kualjske ribarske noći proširile su program na čak tri dana.

U četvrtak, prvi dan fešte, održava se tradicionalno natjecanje u kuhanju kaljskog brudeta, a da šug bude sočniji, pobrinut će se svojom klapskom pjesmom klapa Donat. Nakon večere očekuje vas neobičan koncert s otočkim jazz kvartetom „Čavot“ koji svira obrade tradicijskih napjeva otoka Ugljana.

Petak počinje znanstveno-stručnim skupom o ribarstvu u Općinskom domu, a večernji program fešte u luci Mul započinje u 17 sati kada se otvara gastro ponuda ribljih specijaliteta Jedi što vrijedi’ – promocija ribe i ribljih proizvoda iz Kali. U 18 sati na srednjoj rivi počinje natjecanje u ribarskim vještinama i ribarskim igrama, u 21 sat  na rsporedu je lutkarsko-glazbena predstava o budućem moreplovcu Tonku, a u 22 sata počinje tulum s koncertom Crvene jabuke.

U subotu u 13 sati održat će se defile kaljskih ribarskih brodova Zadarskim kanalom, koji simbolizira snažnu prisutnost ribarstva kao gospodarske djelatnosti u selu, a čitavu godinu ga željno iščekuju djeca, mladi i stari kao događaj godine. Od 17 sati nastavljamo s gastro ponudom Jedi što vrijedi, nakon čega slijedi nastup čak 70 mažoretkinja otoka Ugljana i Pašmana, njihovih gošća iz Zadra i okolice pokazati što znaju. Dan će završiti koncertom grupe TBF.

PROGRAM:

Četvrtak 18.07.2019.
19:00 Natjecanje u kuhanju brudeta
Nastup klapa Donat
21:00 Otočki jazz koncert ˝ČAVOT˝

Petak 19. 07. 2019.
10:30 17. znanstveno-stručni skup o ribarstvu
17:00 ˝Jedi što vrijedi˝: gastro ponuda ribljih specijaliteta
18:00 Natjecanje u ribarskim vještinama i ribarske igre
21:00 Tonko i muore, glazbeno lutkarska predstava
22:00 Koncert zabavne glazbe – Crvena jabuka

Subota 20.07.2019.
13:00 Defile ribarskih brodova Zadarskim kanalom
17:00 Jedi što vrijedi: gastro ponuda ribljih specijaliteta
20:00 Nastup mažoretkinja
22:00 Koncert zabavne glazbe – TBF