Polaznici nogometne škole Svetog Mihovila druženjem obilježili kraj sezone

Polaznici nogometne škole Svetog Mihovila druženjem obilježili kraj sezone

Druženjem djece, roditelja i trenera, međusobnim utakmicama te prigodnim roštiljem završila je još jedna uspješna sezona mlađih uzrasta, polaznika nogometne škole Svetog Mihovila.

Dječaci otočnog nogometnog kluba, natječući se u četiri uzrasne kategorije, odigrali su više od 130 prvenstvenih utakmica.

“To iziskuje velike napore ljudi koji vode klub i značajne financijske troškove u kojima nam uvelike pomažu sve otočne općine s Ugljana i Pašmana”, rekao je voditelj omladinske škole otočnog nogometnog kluba Krešimir Jaklin te dodao da posebna zahvala, uz klupske trenere, svakako ide predsjedniku kluba, Dariju Korenovu Obami, koji vodi NŠK Sv. Mihovil već u petom mandatu.

“Nije nam bilo lako svih ovih godina, ali izgradnjom igrališta u Sutomišćici dobili smo idealne uvjete za trening, što se uostalom i vidi po rezultatima naših kategorija, koje su u svojim uzrastima među najboljima u 1. ŽNL”, rekao je voditelj omladinske škole otočnog nogometnog kluba Krešimir Jaklin.

Uz nastupe u županijskim nogometnim natjecanjima, svakako vrijedi istaknuti nastupe mladih uzrasta na turnirima u Splitu, Gospiću, Sv. Filipu i Jakovu, Biogradu i Pakoštanima te organizaciju turnira za mlađe pionire u Sutomišćici.

Također, nekoliko talentiranih igrača Svetog Mihovila je nastupilo za selekciju Zadarske županije, od kojih posebno treba istaknuti Božu Ricova koji je u samo 18 nastupa zabio nevjerojatnih 55 golova.

“Sada slijedi zasluženi odmor za polaznike naše nogometne škole, a s treninzima ćemo započeti 10. kolovoza”, kaže Jaklin.

U vodstvu kluba neće mirovati ni ovog ljeta, jer već sada pripremaju određene novosti za novu sezonu. 

“Jedna od novih stvari koje već sada možemo najaviti jest da ćemo iduće sezone nastupiti s dvije ekipe u kategoriji mlađih pionira. Pred nama je još jedan izazov, jer sezonu kasnije planiramo i osnivanje pete kategorije – one kadetske. To će biti veliki izazov, ali u klubu imamo stručne ljude s kojima smo spremi i za takav kvalitativni iskorak”, najavio je Jaklin.