U nedjelju u Tkonu Akvatlon i otvorenje Ljetnog sajma otočnih proizvoda

U nedjelju u Tkonu Akvatlon i otvorenje Ljetnog sajma otočnih proizvoda

Triatlon klub TNT Zadar i Turistička zajednica Općine Tkon u nedjelju, 23. lipnja organiziraju utrku Akvatlon Tkon, koja uključuje plivanje i trčanje po prirodnom terenu.

Registracija natjecatelja je od 9 do 11 sati, a start u 11.30 sati. Plivački dio odvija se na mjesnoj plaži Vruljice u Tkonu. Dužina plivačke staze iznosi 1000 metara, a utrka u prirodi sastoji se od trail trčanja stazom dužine 5 km.

Svrha cijelog projekta je osvještavanje važnosti bavljenja sportskim aktivnostima u prirodi, promocija prirodnih ljepota i kulturne baštine te obogaćivanje ponude sadržaja namijenjenih turistima, posjetiteljima, ali i lokalnom stanovništvu, ističu organizatori.

Ove nedjelje u 20 sati na Mulu u Tkonu bit će svečano otvoren i Ljetni sajam otočnih proizvoda. U programu nastupaju KUU Kunjka iz Tkona i KUD Nevijana.

Sajam će se održavati svakog tjedna, odnosno svaki četvrtak u večernjim satima. Na sajmu biti izloženi proizvodi lokalnih OPG-ova koji se proizvode u malim serijama: maslinovo ulje, razni likeri, marmelade, sapuni i kreme na bazi maslinovog ulja i ljekovitog bilja, suveniri od školjaka te rukotvorine – pletene sprte, vrše, bokobrani i pandule.

Izlagači su iz Tkona, Kraja i drugih otočnih mjesta, a većina proizvoda označena je prestižnom oznakom Hrvatski otočni proizvod – HOP.