Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Kali: Za pomoć djevojčici Eni Škoda prikupljeno 9500 kuna

U humanitarnoj akciji za djevojčicu Enu Škoda, koju su organizirale kaljska Udruga Kančoulica i  Narodna knjižnica Kali, prikupljeno  je 9500 kuna.

– Novac je prikupljen prodajom ukrasa, koje su djeca izradila na radionicama u knjižnici, i kolača Udruge Kančoulica u nedjelju ispred Crkve sv. Lovre i u prostorijama Kančoulice u prizemlju Doma kulture u Kalima. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, ali pozivamo i one koji nisu mogli doći da pomognu hrabroj djevojčici Eni uplatom novca na poseban račun, kaže Tomislava Radović, ravnateljica Narodne knjižnice Kali.

Ena Škoda, hrabra 10-godišnja djevojčica iz Paga, rođena je s genetskom bolešću neurofibromatoza tip I-NF. Kako su u statusu Facebook grupe “Pomozimo Eni Škoda da prohoda” objavili njezini roditelji, Ena mora na kontrolni pregled, a nužan je i popravak ortoze koja je pukla na peti u specijaliziranoj tvrtki za ortopedsku tehnologiju Pohlig u Beču. Sve troškove roditelji snose sami!

Ena se od rođenja liječila u Ortopedskoj bolnici na Šalati u Zagrebu, tamo je sedam puta operirana, ali bez rezultata. Liječnici u Hrvatskoj preporučili su amputaciju, što roditelji nisu prihvatili i Ena je nastavila liječenje u vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici Orthopadisches Spital Speising, gdje su joj napravljene tri operacije. Ena redovito odlazi na kontrolne preglede, a sve troškove roditelji snose sami.

Svi koji žele pomoći mogu uplatiti novac na broj računa:
Ena Škoda
Žiro račun:
IBAN: HR4624020063102794848
Poziv na broj: HR02 3102794848
Opis plaćanja: Donacije za Enu Škoda
Donacije iz inozemstva
Devizni račun:Ena Škoda
HR882402006320903906
SWIFT/BIC:ESBCHR22
Donacije za Enu Škoda