Filip Vojvodić putuje devet sati iz Rijeke na svaku utakmicu Svetog Mihovila

Filip Vojvodić putuje devet sati iz Rijeke na svaku utakmicu Svetog Mihovila

Filip Vojvodić, igrač NŠK Sv. Mihovil i uzorni 19-godišnji student nautike Pomorskog fakulteta u Rijeci postao je nacionalna zvijezda zahvaljujući duhovitom statusu na facebook stranici otočnog kluba.

Ovo je Filip Vojvodić. Filip nije naš najbolji igrač, a nije ni najgori. Najuporniji? Možda. Ono što svakako treba istaknuti je to da File na svaku seniorsku utakmicu dolazi iz Rijeke gdje je uspješan student. Devet sati vožnje u autobusu zbog dva sata utakmice? On mora da je lud? Ne bi rekli, File samo voli nogomet, svoj klub i uživa tome. Bez obzira na to što nije velika nogometna zvijezda, File je primjer svoj djeci i seniorima u našem klubu. I zato kad si umoran, kad ti se ne da, kad ti se spava, kad te zovu na kavu ili pivo, ili bilo što drugo, sjeti se devet sati vožnje autobusom da bi odigrao utakmicu 2. ŽNL (i to ako ga Damir stavi u igru)“, piše na službenoj facebook stranici kluba.

Filip je u klubu od svoje šeste godine i u jednom smjeru putuje više od 350 kilometara samo kako bi odigrao 90 minuta nogometa.

Zbog lošeg igrališta bili smo prisiljeni otići iz kluba jer klub nije imao dozvolu za seniore. Od prošle godine napravili su novo igralište, možda i jedno od najljepših na svijetu, pa su vratili seniore. Zbog toga mi je neopisivo drago i sa zadovoljstvom putujem na utakmice kluba. Prije svega je to ljubav prema klubu, a imamo i super ekipu tako da s guštom dolazim“, kaže Filip.

Iz kluba mu financijski pomažu oko putnih troškova, a on je sretan da može dati doprinos povratničkoj sezoni kluba među seniorsku konkurenciju.

Klub mi plati kartu i jako sam im zahvalan. Omogućuju mi da dođem svaki tjedan i radim ono što stvarno volim. Družim se sa svojim suigračima i prijateljima jer to je bit sporta – druženje i uživanje u tome što radiš. Možda u našem slučaju ne toliko ozbiljno, ali sigurno s jednakom količinom ljubavi i želje kao i profesionalci“, poručio je Filip Vojvodić.