Udruga Aria organizirala jednomjesečni tečaj keramike

Udruga Aria organizirala jednomjesečni tečaj keramike

U organizaciji Udruge Aria, u Ugljanu 26. siječnja u 10 sati počinje tečaj keramike.

– Uz voditelja Gorana Blaževića, polaznice tečaja upoznat će tehnike građenja, suhu obradu predmeta, dekoriranje bojama i glaziranje te proći upoznavanje s alatima i materijalima, svojstva i vrste glina, pripremu gline. Izrađivat će posude, tanjuriće, čajnike, učiti dekoriranje bojama i glaziranje. Na početni tečaj keramike prijavilo se šestero polaznika, dvoje iz Preka i četiri iz Ugljana, a ovim putem pozivamo zainteresirane da se jave ili osobno dođu u prostorije Udruge Aria u Ugljanu i priključe tečaju, kaže Ingrid Švorinić iz Udruge Aria.

Tečaj će se održati u četiri termina, 26. siječnja od 10 do 17 sati, 2. veljače od 10 do 17 sati, 16. veljače od 10 do 13 sati i 23. veljače od 10 do 13 sati. Na kraju obuke polaznici će ponijeti kući sve predmete koje su oblikovali i oslikali i u njih unijeli svoju osobnost.

Keramika je jedna od najstarijih ljudskih djelatnosti. Svojom toplinom i plastičnošću glina se izdvaja od ostalih materijala te je idealna terapija protiv stresa. Tečaj keramike preporučljiv je svima koji se žele relaksirati te kroz kreativan rad zabaviti s prirodnim materijalom za koji se tvrdi da ima ljekovit i opuštajući učinak.

Sve informacije i prijave: Ingrid Švorinić 098/782 722 ili na mail: ingrid.svorinic@hotmail.com i Goran Blažević 091/570 27 10 ili na mail: goran.blazevic@hotmail.com

Fotografija likovnaradionica.com