Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Škraping: Prijave su otvorene i primaju se do 1. ožujka

Kao što je najavljeno, u ponedjeljak 17. prosinca u 12 sati počele su prijave za utrku Škraping 2019., najveću međunarodnu treking utrku u Hrvatskoj koja će se održati 9. ožujka.

Prijave će biti otvorene do 1. ožujka 2019., a primaju se isključivo putem on-line prijavnice. Potpunom prijavnicom smatrat će se ona za koju je uplaćena startnina.

Iznosi startnina za pojedine kategorije utrke su: Marathon 150,00 kn, Challenger 140,00 kn, Active (Đir) 120,00 kn i Light (Obiteljska) 120,00 kn (djeca do 12 godina – 80,00 kn).

Utrka je podijeljena u četiri kategorije: – Marathon (Ultra) – za iskusne sportaše od cca 45 km – Challenger – za rekreativce koji su voljni testirati svoje fizičke sposobnosti od cca 25 km – Active (Đir) – za sve željne čistog zraka, predivne prirode, kristalno bistrog mora i veličanstvenog pogleda na Kornatski arhipelag od cca 12 km. Light (Obiteljska) – za sve koji planiraju provesti Škraping u zajedničkom druženju i ugodnoj šetnji u prirodi od cca 6 km.

Osim sportskog, Škraping ima kulturni i turistički karakter tako da će se u dva tjedna uoči glavne utrke Škraping (25. veljače do 10. ožujka) održavati niz zanimljivih događanja, edukativnih predavanja, radionica, izložbi, predstava te ekološka akcija čišćenja okoliša i podmorja otoka Pašmana.
U sklopu Škrapinga bit će organiziran i najveći Sajam otočnih proizvoda u Hrvatskoj, a u nedjelju, 10. ožujka, dan nakon utrke Škraping, održat će se Škrapić na kojemu se očekuje više od 150 djece iz deset vrtića Zadarske županije.