Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Na pašmanski “Čarobni otok” stigli i gosti iz daleke Kanade

Službenim otvaranjem klizališta na igralištu OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima, u subotu, 8. prosinca počeo je jednomjesečni adventski program “Čarobni otok”.

Natkriveno klizalište površine 200 četvornih metara, kako je i najavljeno, bit će otvoreno svaki dan do 6. siječnja sljedeće godine. U prigodnom programu kojim je započela pašmanska zimska čarolija nastupili su nagrađivana glazbeno/plesna skupina Libreto iz Zadra, pašmanska umjetnica Nataša Burmeta s recitalom, Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana, klape Školji i Zikva, a blagdanska atmosfera nastavila se uz koncert Domenice.

– Klizalište, ali cijeli prostor koji je uređen za adventski program bili su puni i mi kao organizatori iznimno smo zadovoljni posjećenošću i interesom te vjerujemo da će tako ostati do samog završetka. Ipak, najveće je zadovoljstvo vidjeti osmijeh na licima najmlađih. U nedjelju su se održali lutkarska predstava i škola klizanja, a djeca su dobila prigodne darove. Osim dobre zabave u ovo predbožićno vrijeme, želja nam je dokazati i kako je uvriježeno mišljenje o tužnoj zimi na otoku samo mit. Zima na otoku može biti doista čarobna i privući mnoge posjetitelje, što se vidjelo i proteklog vikenda. Otok živi i može živjeti 365 dana u godini pun radosti , ljubavi i zadovoljstva, poručuje Petra Perinović, voditeljica manifestacije ispred TZO Pašman.

Napominje kako su među mnoštvom posjetitelja bili i gosti iz Kanade i New Yorka, a Kanađani su toliko željeli doći na prvi otočni advent da su promijenili prvotni datum putovanja.

U srijedu, 12. prosinca na rasporedu je dječji program, a u petak, 14. prosinca nastupit će plesne skupine OŠ Vladimira Nazora i mališani iz Dječjeg vrtića otok Pašman. U večernjim satima za dobru zabavu bit će zadužena grupa Pink Noise.

Veliku galeriju s otvorenja pogledajte OVDJE