Preko ponovno domaćin Olive Island Traila na Zadar Outdoor Festivalu

Preko ponovno domaćin Olive Island Traila na Zadar Outdoor Festivalu

Od 10. do 12. svibnja 2019. godine Zadarska županija po treći će put biti domaćin Zadar Outdoor Festivala, manifestacije koja slavi prirodu, aktivan život i avanturistički duh te povezuje more i zemlju, rijeke i planine.

U sklopu trećega ZOF-a, TZO Preko ponovno će biti domaćin natjecateljima u utrci Olive Island Trail, koja će se na dvije staze održati 11. svibnja.

– Zadar Outdoor Festival (ZOF) projekt je koji se gradi postupno, a njime želimo skrenuti pažnju na bogatstvo cijele naše regije. Discipline nismo mijenjali i ostaju iste, a jedini novitet je dodatna radionica o kojoj ne smijemo još otkrivati puno detalja, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru Iva Bencun, jedna od organizatorica ZOF-a, dodajući kako kao i svake godine očekuju veći broj posjetitelja.

Festival će kao i prošle godine otvoriti utrka Utrči u zalazak dužne pet i deset kilometara, a slijedi mountain bike utrka od Petrčana do Vira, Olive Island Trail na Ugljanu i jedriličarska utrka na Uskoku, a potom plivački maraton i Stand Up Paddling na rivi te kajak utrka na Puntamici.

Ivan Košta, direktor TZO Preko, kazao je kako je ovo druga godina da se Preko uključuje u Zadar Outdoor Festival s organizacijom Traila Otoka Maslina i Sajmom otočnih proizvoda, što je izvrstan smjer u razvijanje destinacije aktivnog odmora.

– Zadar Outdoor Festival snažan je generator osnaživanja predsezone i posezone, a odlično je što se aktivni turizam usmjerava ne samo, kako je to bilo prije par godina, prema Zrmanji, Paklenici i Velebitu, nego i prema otocima. Sudionici Traila Otoka Maslina na našem otoku, osim što će imati priliku pokazati sportske vještine, moći će i otkriti ljepotu stoljetnih maslinika i uživati u pogledu na plavetnilo Zadarskog kanala, naglasio je Košta.

Na Olive Island Trail utrci, koja će startati u središtu Preka u subotu, 11. svibnja u 10.30 sati, predviđene su dvije staze, duža od 20,6 km i kraća od 8,7 km u kojima mogu podjednako uživati amateri rekreativci kao i oni željni većih sportskih izazova.

Za sve sudionike Traila otoka maslina organizatori će osigurati besplatan prijevoz Liburnijim autobusom od Glavnog gradskog kolodvora do Gaženice, a Jadrolinija će odobriti 30 posto popusta na trajektne karte. Popust će se ostvariti uz predočenje festivalske narukvice.

Prijave za Olive Island Trail primaju se na mrežnoj stranici Zadar Outdoor Festivala.

Fotografija zadarski.hr