Iznajmljivači, prijavite se za “Welcome” nagrade!

Iznajmljivači, prijavite se za “Welcome” nagrade!

Zadarska županija poziva sve iznajmljivače soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na svom području koji posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“ da se do 9. studenoga prijave za dodjelu “Welcome” nagrada za najbolje iznajmljivače.

Cilj je projekta podići kvalitetu i obogatiti ponudu obiteljskog smještaja u Zadarskoj županiji, ali i službeno nagraditi najbolje primjere dobre prakse.

Na javni poziv mogu se prijaviti privatni iznajmljivači koji posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“ ili su predali zahtjev za njeno dobivanje.

Nagrade se dodjeljuju za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor.

Svaki iznajmljivač može se s istim objektom prijaviti u više različitih kategorija.

Prvonagrađeni će osvojiti 15.000 kuna i zlatnu plaketu, drugonagrađeni 10.000 kuna i srebrnu plaketu, a za treće mjesto dodijelit će se 5000 kuna i brončana plaketa.

Javni poziv predviđa da se tri odabrana finalista iz svake kategorije predstave u dnevnom tisku, na web stranici Zadarske županije i Turističke zajednice Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu.

Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada u prosincu ove godine.

Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti na mrežnoj stranici Zadarske županije, pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove.

Zadarska županija provodi i niz aktivnosti u svrhu poticanja razvoja obiteljskog smještaja i što bolje promocije, a osobito je značajan Program kreditiranja obiteljskog smještaja „Welcome“ na području Zadarske županije putem kojeg iznajmljivači dobivaju financijsku podršku ako su nositelji oznake kvalitete „Welcome.“

Njima se sufinanciraju kamatne stope i osiguravaju povoljni krediti. Kreditni potencijal iznosi deset milijuna kuna, pri čemu najniži iznos kreditnih sredstava iznosi 30.000 kuna, a najviši pojedinačni iznos kreditnih sredstava iznosi 150.000 kuna. Rok otplate kredita je do pet godina, s počekom od jedne godine, a dinamika otplate je u dogovoru s bankom. Rok iskorištenja kreditnih sredstava je do 12 mjeseci.

Kamatna stopa na kredit iznosi najviše 4,5 posto godišnje, fiksno, za cijelo razdoblje otplate kredita, pri čemu Zadarska županija subvencionira kamatu na odobrene kredite s 4 postotna poena za ulaganja na području otoka Zadarske županije (osim otoka Vira i Paga) i ruralna područja (naselja Zadarske županije koja nemaju izlaz na more), tako da kamata za krajnje korisnike iznosi najviše 0,5 posto godišnje ili čak nula posto, ovisno o banci koju korisnik izabere. Za preostala područja Zadarske županije, Županija subvencionira kamatu s 3 postotna poena, tako da kamata za krajnjeg korisnika može iznositi najviše 1,5 posto godišnje ili 1 posto godišnje.

Više o uvjetima i načinu provođenja „Welcome“ projekta pogledajte na mrežnoj stranici Turističke zajednice Zadarske županije.