Tkon: Trodnevna radionica “Što je brod bez brkova?”

Tkon: Trodnevna radionica “Što je brod bez brkova?”

U sklopu zaštite i očuvanja tradicijskih znanja i vještina, Institut za pomorsku baštinu Ars Nautica u Tkonu organizira trodnevnu radionicu izrade brodske opreme na tradicionalan način – pletenjem konopa “Što je brod bez brkova?”.

Tradicionalna vještina pletenja brodske opreme polako se gubi jer su ručno rađene pramcobrane i bokobrane zamjenili gumeni. Ipak, postoje pojedinci koji održavaju i prenose to nasljeđe. Polaznici radionice upoznat će se s različitim vrstama konopa, pramcobrana i bokobrana te njihovom izradom.

Radionicu će voditi Ivan Longin iz Kali koji se godinama bavi ovom vještinom i koji je za svoje radove dobio oznaku kvalitete Hrvatski otočni proizvod.

Radionica je besplatna, a održat će se u 27., 28. i 29. kolovoza 2018. u Centru za kulturu Općine Tkon (2. kat) od 17 do 21 sat. Mole se zainteresirani da sudjelovanje prijave na broj 095 821 50 13 ili na e-mail: ars.nautica.institute@gmail.com

Institut Ars Nautica djeluje u cilju istraživanja, zaštite, valorizacije, promidžbe i dugoročnog očuvanja i održivog korištenja pomorske baštine.