U kolovozu u Komoševi sedam događanja za djecu, mlade i odrasle

U kolovozu u Komoševi sedam događanja za djecu, mlade i odrasle

Tijekom kolovoza u uvali Komoševi u Malom Ižu održat će se ukupno sedam programa namijenjenih djeci, mladima i odraslima, kako domaćima tako i turistima.

Tamara Smetko Martinov od 30. srpnja do 3. kolovoza započinje s radionicom sinkroniziranog plivanja, a okupljanje je svakog jutra u 10 sati kod uljarne.

Oni koje zanima kako nastaju lutka-filmovi ali i isprobati animiranje plastelinom, imat će priliku između 4. i 6. kolovoza sudjelovati na radionici stop animacije koju će voditi Mirta Brkulj, a prvo okupljanje je u subotu, 4. kolovoza u 19 sati u prostorijama Mjesnog odbora. Radionica je prikladna za djecu stariju od 10 godina.

Za male i velike kreativce na rasporedu su radionice „Mašta može svašta“ koja će se održati u četvrtak, 2. kolovoza kod uljarne u 19 sati, i „Veseli oblutak“ koja je na istome mjestu predviđena za utorak, 14. kolovoza, također kod uljane u 19 sati. Obje radionice vodi Iva Lukin, a u sklopu prve sudionici će izrađivati nove predmete od starih materijala, dok će u sklopu druge biti oslikani obluci i stvorena priča u vrtu na kupalištu, a vrt ukrašen oblucima.

U ponedjeljak, 6. kolovoza, na lokaciji Ilovica u 9.30 sati, održat će se drugi dio radionice „Šetnja s biljem“, odnosno radionica izrade prirodne kozmetike koju vodi Iva Lukin. Također će se nastaviti s održavanjem joge za djecu s čim je započeto u srpnju, a održat će se 1. i 7. kolovoza na terasi iza Toverne u 19.30 sati. Jogu za djecu vodi Marijana Lovrin.

U ponedjeljak, 13. kolovoza, održat će se Večer čakavske poezije koju vodi Barbara Punoš Kostović, a program počinje u 20 sati kod uljarne.

Aktivnosti su dio projekta „Lipa naša Komoševa“ koji provodi Udruga Eko-Zadar, a njegovu provedbu sa 11.000 kuna financira Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, te Jadransko osiguranje d.d. donacijom u iznosu od 1500 kuna.