Ljetni vaterpolo hakl vraća se na Jadran i stiže na otok Ugljan!

Ljetni vaterpolo hakl vraća se na Jadran i stiže na otok Ugljan!

PREKO – Nakon jednogodišnjeg izbivanja, Red Bull Sidrun u kolovozu se vraća na Jadransku obalu!

Ovaj, malo drukčiji vaterpolo, igra se 3 na 3 i na jedan gol: igrači su amateri, a golman je jedini profesionalac u igri koji je ujedno i neovisan i brani za obje ekipe. Utakmice traju samo 10 minuta ili do trenutka kada jedna ekipa postigne 11 pogodaka, a nakon 10 minuta pobjednička je ekipa ona koja je po isteku desete minute u mrežu poslala najviše lopti.

Riječ je o sportu koji je vrlo zabavan za gledanje i nimalo lagan za igranje. Spoj sporta, mora, sunca i dobre zabave! Kratke utakmice, mali broj igrača i jedan gol čine ovaj hakl brzim i napetim, ali i pravom dizalicom atmosfere među promatračima na plaži.

Od 12. kolovoza Red Bull Sidrun započinje svoju novu, petu turneju duž Jadrana, a prvi grad na rasporedu za kvalifikacijska natjecanja je Opatija. Nakon toga vaterpolo hakl seli se na otok Ugljan, zatim Šibenik i Split te na kraju u Dubrovnik u kojem će se odigrati veliko finale 25. kolovoza.

 Prijave za Red Bull Sidrun su počele i moguće su najkasnije 48 sati prije pojedinog turnira, a broj prijava je ograničen. Sportsko odmjeravanje snaga i odlična zabava zajamčeni su svim prijavljenim ekipama, a pobjedničkoj ekipi zagarantiran je odlazak na Red Bull Cliff Diving u Mostaru u rujnu i uživanje u atraktivnim skokovima u rijeku Neretvu sa Starog mosta. Sve o pravilima i prijavama potražite na www.redbull.hr/sidrun

Red Bull Sidrun svoju je prvu turneju po Jadranskoj obali započeo 2013. godine, a uz stanku prošloga ljeta u četiri je godine obišao Volosko, Rijeku, Zadar, Biograd, Šibenik i Dubrovnik.

Prve tri godine naslov su odnijeli Dubrovčani i tako opravdali titulu svoga grada kao kolijevke vaterpola. Godine 2016. pobjedu su, nakon napetog finala, odnijeli Splićani. Hoće li Dubrovčani ove godine uzvratiti udarac ili nas čekaju iznenađenja sa sjevera, tek će se vidjeti.

 Kalendar natjecanja:

12. kolovoza – Opatija

16. kolovoza – otok Ugljan, Kali

18. kolovoza – Šibenik

19. kolovoza – Split

24. kolovoza – Dubrovnik

25. kolovoza – Dubrovnik finale

 

Fotografija Marjan Radović