Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

“Zadarskoj dici” na Poluotoku priređen veličanstven doček

PREKO – Doček s kopna s mora i iz zraka u utorak navečer priredili su Zadrani svojoj „zadarskoj dici“, Vatrenima Luki Modriću, kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije i najboljem igraču Svjetskog nogometnog prvenstva, Šimi Vrsaljku, Danijelu Subašiću i Dominiku Livakoviću.

Pod transparentom „Evo nas doma, hvala ti Zadre!“, četvorica srebrnih nogometaša pozdravljali su s jedrenjaka „Branimir“ tisuće ljudi okupljenih uz rub Poluotoka i Rive, koji su u središte grada počeli dolaziti još u poslijepodnevnim satima iz svih dijelova Zadarske županije praćeni pjesmom Mladena Grdovića. U Zadarskom kanalu, u defileu se jedrenjaku pridružilo i gotovo stotinjak brodica sa susjednih otoka i širega zadarskog područja prateći ga pjesmom „Malo nas je, al’ nas ima.

Natiskani uz Rivu, hodajući polako uz jedrenjak, svi su željeli snimiti Vatrene, uputiti im riječi zahvale, baciti na njih cvijeće… Kad je Subašić skočio u more, počelo je skandiranje „Suba, Suba“, a publiku nad gradom i i brodice u kanalu preletjela su i Krila Oluje.

Fotografije Zvonko Kucelin i Vedran Sitnica/Zadarski list