Tkon će 23. lipnja biti domaćin Državnog kupa u akvatlonu

Tkon će 23. lipnja biti domaćin Državnog kupa u akvatlonu

TKON – U organizaciji Turističke zajednice Općine Tkon i Triatlon kluba TNT Zadar, a u suradnji s Općinon Tkon i JKU Prvenj, u Tkonu će se 23. lipnja održati Državni kup u akvatlonu.

Akvatlon je vrsta multisporta koja uključuje plivanje i trčanje po prirodnom terenu.
Plivački segment duljine 1000 m odvijat će se na mjesnoj plaži Vruljice, gdje će natjecatelji moći uživati u čistom moru i lijepom pogledu na Pašmanski kanal.
Trkački dio sastoji se od trail trčanja, a dužina staze bit će pet kilometara na asfaltiranom terenu.
Zainteresirani se na utrku mogu prijaviti u dvije kategorije:
standardni akvatlon pojedinačno – u kojemu mogu sudjelovati profesionalci i rekreativci, licencirani i nelicencirani te stariji od 16 godina.
standardni akvatlon štafete – u kojemu mogu sudjelovati dva člana starija od 16 godina, jedan član pliva, a drugi trči. Štafete mogu biti muške, ženske ili mješovite.
Prijave se primaju isključivo preko mrežne stranice stotinka.hr, a otvorene su do 16. lipnja. Uz prijavu je potrebno uplatiti i 120 kuna za kotizaciju za kategoriju pojedinačno i 240 kuna za kategoriju štafete. Dosad je prijavljeno 40 natjecatelja, a organizatori najavljuju da će se prijave primati i prije utrke, koja će početi u 11.30 sati.
Dio programa Akvatlon Tkon bit će i dječja promo utrka – 50 metara plivanja i 500 metara trčanja, a namijenjena je djeci od 7 do 11 godina. Za djecu je utrka  besplatna, a prijave će se primati na dan utrke od 9 sati. Svako dijete dobit će i medalju.
Više informacija o prijavi i uplati može se pronaći na stranici tkon-triatlon.com
U večernjim satima bit će otvorenje Ljetnog sajma otočnih proizvoda uz bogatu ponudu autohtonih proizvoda, a nastupit će KUD Kunjka, KUD  Jankovci iz Vinkovaca i Groove Masters.