Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Boško: Jedino u zajedništvu svih mještana Kukljica može napredovati!

KUKLJICA – Svečanom sjednicom Općinskom vijeća i uručenjem priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama, Općina Kukljica proslavila je 22. godišnjicu osnivanja, ujedno i Dan općine.

Kako je u pozdravnom govoru naglasio načelnik općine Marin Boško, nije bilo jednostavno poratne 1996. godine pokrenuti postupak za osnivanjem samostalne lokalne uprave.

– Ali to je bila želja svih vas, stanovnika Kukljice, koji ste i tada i u protekla dva desetljeća dokazali da naša općina, iako mala, može biti uspješna. S posebnim ponosom prisjećamo se danas i našeg pokojnog sumještanina, saborskog zastupnika Milivoja Kujundžića, koji je zajedno sa svima vama uvelike zaslužan za ostvarenje toga cilja, ustvrdio je Boško i dodao da jedino u zajedništvu svih mještana i povezivanju otočnih jedinica lokalne samouprave Općina Kukljica može napredovati i ostvarivati uspjehe na svim područjima.

Svečanu sjednicu, koja je održana u Turističkom naselju Zelena Punta, uveličali su načelnici svih općina Ugljana i Pašmana, gosti iz Trogira i Čakovca, predstavnici Županijske lučke uprave i Vatrogasne zajednice Zadarske županije te uime Zadarske županije Danijel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj.

– Općina Kukljica jest mala, ali dosad je dokazala da može biti uspješna. A jedan od bitnih faktora upravo je zajedništvo, koje je spomenuo i načelnik Boško. Pritom mislim ne samo na zajedništvo vas, Kukljičana, nego svih otočnih načelnika. To je ključ uspjeha svih općina na ovom otoku, a u zajedničkim projektima uvijek ste imali i imat ćete potporu svih institucija Zadarske županije. Jedan od njih jest i projekt Aglomeracija Preko – Kali, kojemu će se priključiti i Općina Kukljica, jer bez dobre infrastrukture nema ni razvoja, a pritom ponajprije mislim na turizam koji je u Kukljici prisutan već 70 godina, poručio je Segarić.

U povodu 22. godišnjice osnivanja Općine Kukljica dodijeljena su i priznanja, a ove godine nagrađeni su Milka Blagdan, prva općinska načelnica, Udruga umirovljenika, Udruga Uligna, Udruga žena i KUD Kukljica.