Stručni susret i radionica odgojiteljica Ugljana i Pašmana

Stručni susret i radionica odgojiteljica Ugljana i Pašmana

PREKO – Dječji vrtići Lastavica iz Preka i Ćok iz Tkona prvi put su organizirali radionicu “Emocionalna pismenost i nepoželjno ponašanje”.

Na stručnom susretu odgojiteljica, koji se održao u POU Dom na žalu u Preku 29. svibnja, sudjelovale su odgojiteljice iz DV Lastavica, DV Otok Pašman – Dobropoljana, DV Manulica iz Kukljice i DV Ćok.

Prema riječima organizatorica, ravnateljica DV Lastavica iz Preka i DV Ćok iz Tkona, Đane Jadrijev i Ane Kuštera, cilj radionice bio je poboljšanje komunikacije s roditeljima, između djelatnika u vrtiću i jačanje pozitivne slike odgojitelja o sebi.

Ovo je bila prva u nizu radionica koju ravnatelji otočnih vrtića planiraju organizirati  kako bi potaknuli međusobno druženje, još veću povezanost i razmjenu iskustava.

Radionicu je vodila Tarra Barat, autorica knjiga “Jači od stresa” i “Stres – najveći ubojica današnjeg čovjeka”, koja niz godina proučava zdrave stilove života i održava radionice s odgojiteljima, učiteljima i profesorima. Tarra Barat u SAD-u je završila Interdisciplinarni studij na Omega institutu.