Zaklada Kajo Dadić poziva na istraživanje potreba lokalne zajednice

Zaklada Kajo Dadić poziva na istraživanje potreba lokalne zajednice

PREKO – U sklopu provedbe programa „Aktivni u zajednici“, Zaklada Kajo Dadić iz Splita poziva predstavnike udruga i sve zainteresirane s područja Općine Preko na
sudjelovanje u istraživanju potreba lokalne zajednice.
Istraživanje će se održati u POU Dom na žalu u četvrtak, 24. svibnja u 17 sati.
Zaklada Kajo Dadić iz Splita odabrala je Preko, uz još 14  lokalnih zajednica iz pet županija u kojima će  s lokalnim dionicima provoditi aktivnosti programa “Aktivni u zajednici” s ciljem povećanja društvenog kapitala i razvoja kulture davanja.
Cilj programa „Aktivni u zajednici“ osnaživanje je društvenog kapitala lokalnih zajednica i stvaranje svojevrsne aktivne grupe građana. Temeljem iskazanog interesa, Zaklada će raditi sa zainteresiranim predstavnicima udruga i ustanova na analizi potreba i specifičnih problema lokalne zajednice, poput stvaranja novih javnih prostora, potreba za modernizacijom objekata društvene infrastrukture, unapređenja okoliša, socijalnih i humanitarnih pitanja…
Pozivaju se stoga zainteresirani da se uključe s idejama, prijedlozima i planovima, da doprinesu programu „Aktivni u zajednici“  kako bi potaknuli svoju lokalnu zajednicu u aktiviranju potencijala koji će pridonijeti promjenama na bolje.
Zakladu Kajo Dadić osnovala je 2005. godine Udruga MI iz Splita u znak zahvalnosti privatnom donatoru – filantropu Kaji Dadiću koji joj je u humanitarne svrhe darovao svoje nekretnine. U vremenu opterećenom materijalnim vrijednostima i tržišnom utakmicom, Kajo Dadić želio je svojim postupkom pomoći drugima.
Dobročinitelji ne trebaju biti anonimne osobe, a humanitarno djelovanje postaje čin koji postaje najbolji primjer i smjernica ponašanja mnogim drugim ljudima koji u sebi nose klicu želje za širim društveno korisnim djelovanjem. Uz promociju i razvoj filantropije te stipendiranjem studenata, Zaklada Kajo Dadić je dugogodišnji partner Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u razvoju civilnoga društva. Putem natječaja financiraju se građanske inicijative te pomaže rad različitih udruga koje djeluju za opće dobro na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske i Ličko-senjske županije.