Iva Bencun: Trail staza na Ugljanu definitivno je jedna od najljepših!

Iva Bencun: Trail staza na Ugljanu definitivno je jedna od najljepših!

PREKO – Ususret Zadar Outdoor Festivalu, u sklopu kojega će se prvi put održati utrkaTrail otoka maslina, organizatori festivala i djelatnici TZO Preko “inspekcijski” su obišli stazu na otoku Ugljanu dugu 20,6 kilometara.

Prema riječima direktorice tvrtke Zadar Outdoor, “trail staza na Ugljanu definitivno je jedna od najljepših po kojima sam prošla”.

– Iznenađujuće je koliko je raznovrsna, od šume, škrapa, maslinika do špilje, sve skupa čini jedan prelijepi pejzažni kolaž. Ono što će cijeniti svi zaljubljenici u outdoor jest da staza ima minimalno asfalta, a to nam je i bio cilj jer smo nastojali sudionike što više uroniti u prirodu i upoznati ih s onim dijelom otoka koji teško da bi prošli samostalno, pojašnjava Iva Bencun i napominje kako sudionicima Traila otoka maslina savjetuje da obavezno ponesu kupaće kostime.

– S obzirom na to da su start i cilj u samom središtu Preka, s čije se rive odmah možete baciti u more, preporučujemo svima da dođu opremljeni kupaćim kostimima!!!, ističe.

Budući da posljednjih nekoliko godina raste popularnost trail i trekking utrka zbog uživanja u prirodi, otkrivanja (nepoznatih) staza i puteljaka, kroz najraskošnije pejzaže, pomicanje vlastitih granica i nagrade u obliku spektakularnih pogleda i vidikovaca, jedno od iznenađenja ovogodišnjeg Zadar Outdoor Festivala upravo Trail otoka maslina.
 
Na dvije dionice, dužine 8,7 km i 20,6 km, sudionici će imati priliku uživati u vrlo raznolikom krajoliku otoka Ugljana. 
Osim predivne morske obale, maslinika u srcu otoka, suhozida, sve do predivnih vidikovaca, cvjetnih livada, pa čak i malih spilja, trkače će na stazi pratiti krikovi galebova i mirisi dalmatinskoga raslinja.
 
Start i cilj predviđeni su u Preku, a cijelo događanje pozdravlja i podržavaju Turistička zajednica Općine Preko i Općina Preko.
 
Utrka se održava 12. svibnja, start je u 10 sati, svi sudionici traila imaju besplatan autobusni prijevoz javnim gradskim linijama Liburnije, na relaciji Glavni gradski kolodvor – Gaženica.
 
Trajekti iz Gaženice u Preko kreće u 7.30 / 8.30 / 9.30 sati, a brod 
 iz Zadra u 7.35 i 9.30 sati.
 
Jadrolinija odobrava 30 posto popusta svim sudionicima Zadar Outdoor trail utrke.
Popust se ostvaruje uz predočenje festivalske narukvice
 
Više informacija: www.zadaroutdoor.com
 
Što vas očekuje na Trailu otoka maslina, pogledajte u FOTOGALERIJI Borisa Kačana.