“De Loro” iz Pašmana, pobjednik je 15. jubilarnog malonogometnog turnira “Pojonsko srce” u Poljani od 17-23. 07. 2016.

 

 

Poljana: Udruga „Pojonsko srce“ iz Poljane organizirala je 15. –ti po redu tradicionalni malonogometni turnir  koji se odigravao u vremenu od 17. do 23 07. Na ovogodišnjem jubilarnom turniru koji se održava na Sportskom centru „Bobac“ u jednoj od najljepših uvala na zadarskim otocima,  sudjelovanje je  prijavilo  20 nogometnih ekipa iz otoka Ugljana, Pašmana, Dugog otoka, Male Rave, Bibinja,  Sukošana i Petrčana. Za sudjelovanje na turniru ekipe su uplatile kotizaciju od 500,00 kuna, a izvlačenje parova za odigravanje utkmica održano je prostorijama udruge „Pojonsko srce“.

Prema nogometnim pravilima, nogometne ekipe podijeljene su po četiri u svakoj od  skupina A, B, C, D i E, a  eliminacijske utakmice igrale su se po skupinama od 17.-og prvog dana turnira do finalne večeri koja je predviđena za subotu 23. srpnja.

 

            U skupini „A“  igrali su „Kašunari“ iz Bibinja, „Sukošan“, „Santa Fe“ iz Sutomišćice,   „Kukljica“ . Skupina „B“ „Ugljan“ , „Drakmar Sali“ „Petričane“   i „Banj“. Skupina „C“  Mala Rava,  „Propali Asevi,  „Mrljane“ i „Cima“ , u skupini  „D“ igrali su „Kamikaze“, „Zanzibari“, „Ritam i „Lukoran“. Dok su u skupini „E“   koja je ove godine dala pobjednika Turnira igrali su domaćini „Poljana“, „De Loro“, „Betis“ i „Dobropoljana“. Finalna večer   otpočela je sa susretom „De Loro“ – „ Betis“ završetak je s rezultatom  od 5:0.

 

U nastavku bez odigrane utakmice susret između „De Loro“ i „Dobropoljana“ završio je rezultatom 3:0. Zanimljivu utakmicu odigrali su domaćini „Poljana“ s „De Lorom“ rezultatom 3:3. , a pobjednika su odlučili slobodni udarci.  U četvrtfinalu sastali su se domaćini „Poljana“ – „De Loro“ koja je završila pobjedom „De Lora“ 5 :7.  Polufinalni susret odigrao se između „Cime“ iz Ugljana  i „De Lora“ s rezultatom 3:3, pobjednika su odlučili slobodni udarci 5:4 za „De Lora“.

 

Organizatori Udruga „Pojonsko srce“ za jubilarni 15 malonogometni turnir priredila je atraktivan zabavni program uz obilje „ića i pića“. Prije finalne utakmice između  priređena je atraktivna bakljada praćena s prekrasnim vatrometom.  Prirodna uvala i porat u Poljani, bila je veličanstvena purpurna pozornica „Pojonskog srca“ praćena maštovitim kreacijama vatrometa na ljetnom nebu iznad Poljane, na opće oduševljenje velikog broja gledatelja iz čitavog otoka Ugljana, Pašmana i turista.   

 

            Nakon bakljade i vatrometa odigran je finalni susret između momčadi „De Lora“ iz Pašmana i ekipe „Kašunari“ iz Bibinja,  s rezultatom  od 10:2, na poluvremenu 4:2 za „De Lora“. Finalna utakmica dala je pobjednika turnira  ekipu „De Lora“ u kojem su igrali  Leo Kapović, Šime Škrokov, Andro Magić, Vice Magić, Jure Božin, Luka Tadija, Anton Rašić i Renato Božin.  Pehar za najboljeg igrača dobio je Leo Kapović iz „De Lora“, Pehar za najboljeg golmana dobio je Jure Božin iz „De Loro“, a dobitnik pehara za najboljeg strijelca turnira dobio je Vice Magić  iz ekipe „De Loro“.

 

Malonogmetna  momčad „De Loro“ iz Pašman na 15-tom jubilarnom  malonogometnom turniru „Pojonsko srce“ u Poljani osvojila je naslov pobjednika i nagradu od 5000,00 kuna, prijelazni pehar i medalje za momčad.  Drugo mjesto pripalo je momčadi    „Kašunari“ iz Bibinja s 2.000,00 kuna i medaljama,  dok je treće mjesto pripalo ekipi „Ugljana“ iz istoimenog mjesta s nagradom od 1.500,00 kuna,  peharom i medaljama.  Četvrto mjesto s nagradom od 1.000.00 kuna pripalo je malonogometnoj ekipi  „Cima“ iz Čeprljande  s peharom. Za fer play ekipu proglašena je momčad „Santa Fe“ iz Sutomišćice.

 

 

Nakon uzbudljive finalne večeri za dobru zabavu pobrinuo se legendarni Jure Stublić i grupa „Film“ i DJ Zdaga koji su  do jutra zabavljali veliki broj posjetitelje na 15-tom tradicionalnom malonogometnom turniru „Pojonsko srce“, jedan od najbolje organiziranih i atraktivnih malonogometnih turnira na zadarskom području,

 

 

Foto; Jasna Marcelić i

Tomislav Ivanov .

Tekst: Jasna Marcelić