Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Za porodiljne naknade u prvoj polovici ove godine isplaćeno 25.000 eura

U prvoj polovici ove godine, na području Općine Preko rođeno je 13 djece, odnosno toliko je zahtjeva podneseno za porodiljne naknade koje je općinska uprava uvela još 2017. godine.

Od tada, svake godine potkraj lipnja i u drugoj polovici prosinca s roditeljima novorođene djece u općinskoj vijećnici potpisuju se ugovori o sufinanciranju, a danas uručeni ugovori “teški” su 25.000 eura.

-Ovo je pravi mali Baby boom, radost za vaše obitelji, a velik dan i za mene koji ću vam uručiti ugovore. Mogu samo reći – da je barem uvijek ovako, ili još bolje, da je svake godine sve više djece, komentirao je općinski načelnik Jure Brižić.

Podsjetio je da s prorodiljnim naknadama ne prestaje briga za djecu i mlade, jer se iz općinskog proračuna sufinanciraju i nabava radnih bilježnica za učenike te studentske stipendije, a vrata općinske uprave otvorena su svima i za rješavanje drugih pitanja.

Za prvo dijete isplaćeno je sedam naknada po 1000 eura, tri naknade, po 4000 eura, isplaćene su za treće dijete, a tri naknade, po 2000 eura, isplaćene su za drugo dijete. Prema mjestima, u Preku i Ugljanu rođeno je po četvero djece, u Lukoranu i Sutomišćici po dvoje te u Poljani jedno.

U prošloj godini, za 24 novorođene bebe, Općina Preko isplatila je za porodiljne naknade 36.000 eura.