Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Tvrtka Obala i parkovi u Preku kupila prvu vakuumsku uličnu čistilicu na zadarskim otocima

Komunalno poduzeće Općine Preko Obala i parkovi d.o.o.  preuzela je kompaktnu vakuumsku uličnu čistilicu kojom će se održavati komunalni red javnih površina u svim mjestima od Preka do Ugljana.

Riječ je o hrvatskom proizvodu tvrtke Rasco iz Kalinovca, jednoj od vodećih proizvođača profesionalne opreme za održavanje prometne infrastrukture u Europi.

-U želji da sva mjesta u našoj općini budu što urednija i čišća, kontinuirano ulažemo u suvremenu specijaliziranu opremu i zato smo se odlučili na nabavu iznimno kvalitetne vakuumske ulične čistilice LYNX 2000. Kupili smo je na leasing, a cijena s PDV-om iznosi 167.750 eura, navodi direktor Obala i parkova Endi Ćuća te dodaje da su za rad na novome stroju dosad obučena tri radnika.

Ističe da je poduzeće Obala i parkovi prva komunalna tvrtka na zadarskim otocima koja je, slijedeći najnovije trendove u održavanju javnih površina, kupila kompaktnu vakuumsku uličnu čistilicu.

Čistilica LYNX 2000 opremljena je naprednim dizelskim motorom EURO 6, karakterizira je minimalna potrošnja goriva i smanjena emisija plinova. LYNX 2000 kompatibilan je i s biodizelom i HVO gorivima, može raditi cijelu smjenu bez potrebe za vraćanjem u bazu,  ima spremnik od 2 m³, kapacitet vode 700+ litara te rezervoarom goriva od 65 litara.