Prijavite se na prvi Kukljica SUP Challenge 2024.!

Prijavite se na prvi Kukljica SUP Challenge 2024.!

U organizaciji Turističke zajednice Općine Kukljica, u subotu, 8. lipnja, na plaži Zelena punta kod restorana Skakaona u Kukljici će se održati KSC – Kukljica SUP Challenge 2024., prva stand up paddling utrka u Kukljici!

Utrka će se sastojati od tri discipline – PRO, CASUAL i TANGO, što znači da mogu sudjelovati svi, bez obzira na prethodno iskustvo i tjelesnu spremu. Osim natjecateljskog dijela, događanje je upotpunjeno sajmom otočnih proizvoda i besplatnom radionicom SUP-a za djecu.

-Ovo natjecanje je više od obične utrke. Naš cilj je produljiti turističku sezonu na otoku, jačati imidž Kukljice, otoka Ugljana i Zadarske županije te privući turiste koji vole sport i prirodu. Želimo stvoriti jedinstvenu atmosferu koja kombinira prirodne ljepote sa sportskim izazovima, kaže Vlatka Košta, direktorica TZO Kukljica.

Zemljopisna specifičnost Kukljice je obilje prirodnih uvala i plaža koje su pogodne za različite sportove na moru kakvima se rijetko koja destinacija može pohvaliti.

-Sportske manifestacije poput našeg KSC-a su od velikog značaja za kreiranje novih motiva dolaska turista i razvoj posebnih oblika turizma na otocima koji u konačnici doprinose produljenju glavne turističke sezone. Ono na što smo posebno ponosni je uključivanje lokalnih partnera i sponzora u organizaciju događanja te velik doprinos lokalne zajednice koja je objeručke prihvatila jedan ovakav projekt, dodaje direktorica Košta.

Program KSC – Kukljica SUP Challenge 2024:

8:00-9:15 – Prijave i preuzimanje startnih paketa
9:30 – Start utrke PRO
10:30 – Start utrke CASUAL
11:30 – Start utrke TANGO
12:30 – Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada
12:30-16:00 – Ručak i sajam otočnih proizvoda
16:30-17:30 – Radionica SUP za djecu

Prijave na utrku su dostupne na poveznici, a sve novosti vezane uz održavanje manifestacije mogu se pratiti i na društvenim mrežama TZO Kukljica.