Otvoren novi krug foto-natječaja „Volim svoju županiju“

Otvoren novi krug foto-natječaja „Volim svoju županiju“

Hrvatska zajednica županija otvorila je novi krug foto-natječaja „Volim svoju županiju“ kojemu je cilj prikazati posebnosti svih hrvatskih krajeva, a najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 županiju.

Novi krug foto-natječaja bit će otvoren do 16. lipnja, a autori svoje fotografije mogu prijaviti u tri kategorije na stranicama Hrvatske zajednice županija.

U kategoriji Glavni foto-natječaj žiri će odabrati ukupno 21 fotografiju (po jednu iz svake županije). Fotografije snimljene dronom u  kategoriji su u kojoj će žiri birati ukupno tri fotografije snimljene dronom. Zadnja kategorija je Hrvati izvan Hrvatske u kojoj će žiri odabrati ukupno tri fotografije koje prikazuju hrvatske županije autora koji žive izvan Hrvatske.

Ove je godine na čelu žirija fotograf Damir Hoyka.

Nakon odabira najboljih fotografija iz tri kategorije, uslijedit će glasanje publike koja će birati najbolju fotografiju između 27 koje je odabrao žiri. Nagradu će osvojiti fotografija s najvećim brojem prikupljenih glasova.

U posljednjih osam godina prijavljeno je gotovo 10.000 fotografija – radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva.

Najbolje fotografije ući će u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 hrvatsku županiju.

Izložbe su do sada otvorene u većini županija, a potkraj 2023. i u Europskome odboru regija u Bruxsellesu.

Na kraju ciklusa, postav izložbe donirat će se određenoj instituciji, a prošlogodišnje najbolje fotografije foto-natječaja „Volim svoju županiju“ krase zidove Opće bolnice Zadar.

Fotografija Katica Mustapić