HDZ uvjerljivo pobijedio u svim otočnim općinama osim u Kukljici

HDZ uvjerljivo pobijedio u svim otočnim općinama osim u Kukljici

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, HDZ uvjerljivo pobjeđuje na parlamentarnim izborima i osvaja 61 mandat, a Rijeke pravde okupljene oko SDP-a dobivaju 42 mandata.

Domovinski pokret je treći s osvojenih 14 mandata, Most dobiva 11, a Možemo! 10 mandata. Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika.

HDZ osvojio je najviše glasova i u dijelu Zadarske županije u IX. izbornoj jedinici: pobijedio je u gotovo svim općinama i gradovima. Izuzetak je jedino Općina Kukljica, gdje su SDP i partneri za 28 glasova pobijedili koaliciju predvođenu HDZ-om.

Na drugom su mjestu SDP i partneri sa 27 posto glasova, treći je Domovinski pokret s malo manje od 10 posto, a četvrto mjesto je zauzeo Most s nešto više od devet posto glasova.

Ukupni rezultati u IX. izbornoj jedinici

Na zadarskim otocima HDZ je najbolji rezultat ostvario u Općini Pašman, gdje je osvojio 38,15 posto glasova, potom u općinama Preko 37,87 posto, Sali, 35,00 posto, Tkon 29,87 posto i Kali 29,30 posto. Općina Kukljica jedina je u kojoj je pobjedu odnijela lista SDP-a i partnera s osvojenih 35,64 posto glasova.

Kandidat na listi HDZ-a Jure Brižić, načelnik Općine Preko, jedini sa zadarskih otoka, kratko je komentirao da je “HDZ u cijeloj Zadarskoj županiji ostvario premoćnu pobjedu i još jednom se potvrdilo da je IX. izborna jedinica bastion HDZ-a”.

-Drago nam je da su ljudi glasali za sigurnost i nastavak razvoja Hrvatske, da su prepoznali stabilnost. Sad nam preostaje sastaviti Vladu i nastaviti raditi na dobrobit svih stanovnika Republike Hrvatske, dodao je.

Ukupni rezultati u općinama na zadarskim otocima:

Kali

Kukljica

Pašman

Preko

Tkon

Sali