Ugljan: Odabrano šest finalistica natjecanja za Najljepšu Mamu Hrvatske

Ugljan: Odabrano šest finalistica natjecanja za Najljepšu Mamu Hrvatske

Na regionalnom izboru za Najljepšu Mamu Hrvatske, koji se održao u nedjelju poslijepodne u Domu kulture u Ugljanu, odabrao je šest mama koje će u Šibeniku pokušati osvojiti jednu od tri krune – Najljepša Mama Hrvatske, Najljepša Mama Dijamant i Najljepša Mama Platinum.

Finalistice regionalnog natjecanja u Ugljanu su:

KATEGORIJA 23 DO 39 GODINA
Dejana Lovrić ima 39 godina i samohrana je majka četvero djece. Prodaje svježu ribu na splitskoj ribarnici. Sanja o kupnji stana ili kuće kako bi djeca imala vlastiti dom. U slobodno vrijeme piše autobiografiju i pjesme. Na natjecanje ju je prijavila kolegica Verica.

Anđela Vukšić ima 26 godina i rođena je Šibenčanka s adresom u Zagrebu. Majka je djevojčice, voli kreativnost i uživa u izradi personaliziranih stvari. Završila je studij Kriminalistike i tečaj za trenericu sportske gimnastike. Uči kaligrafiju, a uskoro će upisati i tečaj grafičkog dizajna. Veliki je gurman, voli zdravu hranu, prirodnu kozmetiku, u kojoj se i sama okušala, obožava sport, ples i dobru knjigu o roditeljstvu. Na ovo natjecanje prijavila se da bi se dobro zabavila, upoznala nove ljude, pomaknula svoje granice i stekla jedno lijepo iskustvo.

Antonija Mijić ma 34 godine, dolazi iz Splita i majka je dvoje djece. Vlasnica je obrta za dizajniranje nakita, a uz to se i aktivno bavi šminkanjem te bodypaintingom. U slobodno vrijeme voli slikati i za sebe kaže da je pokreću svi oblici kreativnosti. Uživa u novim iskustvima, upoznavanju novih ljudi i širenjima vidika.

KATEGORIJA DIJAMANT
Tamara Plazonić ima 46 godina, majka je dvoje djece i dolazi iz Splita. Za sebe kaže da je žena s četiri diplome i 18 godina radnog staža u jednoj banci, kao i jaka i hrabra majka s jedne strane, a s druge senzualna žena. Životni moto joj je – samo ljubav!

KATEGORIJA PLATINUM
Marijana Trinajstić ima 58 godina, rođena je u Rijeci. Majka je dvoje djece te baka troje unučadi Po zvanju je profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, a 31 godinu radi kao nastavnica. Cijeli radni vijek njeguje dramsku pedagogiju, a, među ostalim, i osjećaj za kreativnim pristupom scenskog izražavanja kod mladih. Autorica je zbirke pjesama, a sudjeluje na dramskim državnim smotrama mladih. Ženama poručuje – nikada ne prestanimo učiti o sebi! Čitajmo! Knjiga je izvor znanja, a stari onaj tko prestaje učiti!

Ljubica Jahoda, ima 63 godine, udana je i majka 3 sina. Po zanimanju je odgajateljica u vrtiću, ali i višegodišnja prvakinja u standardnim i latino-američkim plesovima pri HSPS-u. Kreator svoje i plesne odjeće, nakita, polaznica teretane, voli putovanja, nova poznanstva, uvijek spremna na učenje i nove izazove. Želja – biti i ostati zdrava.

Finale će se održati 4. svibnja u Šibeniku, u Kući umjetnosti Arsen, a u stručnom žiriju u Ugljanu bili su: Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika, Dino Karađole, direktor TZG Šibenik, Jure Brižić, načelnik Općine Preko, Ivan Košta, direktor TZO Preko, Arijana Brkić, direktorica Ritam bara Ugljan, Edita Ivanac, vlasnica Konobe Ugljan, te Roko Ombla, direktor tvrtke Noa rental.

U programu, koji je vodio Igor Jelenić Toto, nastupila je plesna Udruga Tim iz Preka.

Kako je protekao izbor, pogledajte u FOTOGALERIJI