Stolni tenis novi hit na otoku Ugljanu, sve zbog osnutka STK Sveti Mihovil

Stolni tenis novi hit na otoku Ugljanu, sve zbog osnutka STK Sveti Mihovil

Našim otokom posljednje vrijeme u sve većoj mjeri odjekuje zvuk ping pong loptica. Za to je najviše zaslužan novoformirani Stolnoteniski klub Sveti Mihovil iz Preka koji u sve većem broju okuplja ljubitelje tog sporta u Domu na žalu u Preku, gdje održavaju svoje treninge.

Klub je pokrenula grupa entuzijasta koja već drugu godinu nastupa u ligi stolnoteniskih rekreativaca Stolar koju je pokrenuo STK Donat, jedna od perjanica zadarskog sporta i član prve hrvatske stolnoteniske lige.

– Ekipa s otoka Ugljana u sastavu Goran Šarin, Zdravko Vincetić i Danijel Dunatov već drugu godinu zaredom nastupa u Stolar ligi, prošle godine pod nazivom Čoko Roko, a ove godine kao STK Sveti Mihovil. To je ekipa s dušom, slobodno mogu kazati najomiljenija ekipa u Stolaru koja predvođena kapetanom Goranom Šarinom bilježi vrlo zapažene rezultate. Na početku natjecanja u Stolaru bili su u 5. ligi, a sada su na pragu ulaska u drugi najsnažniji rang, kaže nam utemeljitelj Stolara i jedan od najvećih i najpoznatijih zadarskih stolnotenisača Davor Karlović.

– Nama je izuzetna čast i privilegija da u Stolaru sudjeluje jedna otočna momčad koja svaki utorak putuje iz Preka na ligaške utakmice. Moram napomeniti da je to ekipa koja još nije odgodila niti jedan meč, a dolazili su i po najtežim vremenskim uvjetima. Upravo zato Svetom Mihovilu želimo jos puno godina u Stolaru i odličnih sportskih rezultata.

Također, STK Donat je tu uvijek pri ruci da pomogne u okviru svojih mogućnosti u nabavci opreme, a iskreno se nadamo, štoviše i ne sumnjamo da će Sveti Mihovil popularizirati stolni tenis na otoku Ugljanu i naravno da će u tome imati punu podršku našeg kluba, dodaje Karlović. 

Nakon silnih pohvala od vodstva STK Donat nije nam bilo druge nego se zaputiti prema Domu na žalu gdje su svoj trening održavali stolnotenisači Svetog Mihovila.

– Treniramo četiri puta tjedno u Domu na žalu gdje je ujedno i sjedište našeg kluba. Uz nas trojicu koji nastupamo u ligi Stolar članovi kluba su i Ante Brižić, Endi Ćuća, Slavko Dunatov, Ivo Šoša, Leon Dunatov i Branko Kolega.

Zahvaljujemo načelniku Juri Brižiću što nam je omogućio da treniramo u Domu na žalu i da tu imamo sjedište kluba. Zahvalni smo i klubu STK Donat i naročito njihovom voditelju Davoru Karloviću na prijateljskoj suradnji i pomoći koju je do sada iskazao. S njima svakako vidimo i buduću suradnju u organizacijskom dijelu, istaknuo je predsjednik STK Sv. Mihovil – Preko Goran Šarin dodajući da klub očekuje i dalje financijsku potporu Općine Preko, Zadarske županije i gospodarstvenika kako bi uspjeli ostvariti svoje zacrtane programe i aktivnosti.

– Ovo je, vjerujemo, tek početak jedne lijepe stolnoteniske priče s našeg otoka. Kada se naš mladi klub dodatno organizacijski uhoda, planiramo pokrenuti i malu školu stolnog tenisa, odnosno treninge za djecu jer je važno prenijeti znanje koje smo mi naučili. Pred nama je još dosta posla, ali nam entuzijazma ne nedostaje, poručio je Šarin.