Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Počela priprema terena za gradnju hotela Hilton u Preku

Teška mehanizacija Kali gradnje počela je čistiti i pripremati teren u središtu Preka za gradnju hotela iz svjetski poznatoga lanca Hilton.

Kao što je već najavljeno, investitor hotela Hilton u Preku je HOK osiguranje, gradit će ga tvrtka Preko d.o.o. koja je u vlasništvu HOK osiguranja, a projekt je vrijedan 12 milijuna eura. Ulaganje će se sa 40-ak posto iznosa sufinancirati iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost jer je odobren projekt na natječaju Ministarstva turizma provedenom početkom ljeta.

Hotel Hilton gradit će se na 3600 četvornih metara zemljišta, na mjestu nekadašnjeg Hotela Preko koji je srušen 2009. godine, a na predstavljanju projekta u Općini Preko direktor tvrtke Preko d.o.o. i savjetnik uprave HOK osiguranja Željko Dilber otkrio je da će hotel imati 65 dizajnerski opremljenih soba, bazen, restoran te sve ostale popratne sadržaje.

Budući hotel u Preku, koji bi trebao biti gotov 2025. godine, pridružit će se portfelju HOK osiguranja i bit će dio Hiltonove franšize kao i ostala tri Hiton hotela, koje HOK osiguranje vodi preko tvrtke Zagreb City Hotels, – Canopy by Hilton Zagreb City Centre, DoubleTree by Hilton Zagreb i Hilton Garden Inn Zagreb Radnička.

-Nakon baštinskog hotela Dunatovi dvori, koji je otvoren prije dvije godine, Preko će dobiti još jedan luksuzni hotel, što je velika stvar ne samo za otok Ugljan, nego i za susjedni Pašman, smatra načelnik Općine Preko Jure Brižić.