Južna Luka na našem otoku uvrštena u tekst o skrivenim plažama južne Europe

Južna Luka na našem otoku uvrštena u tekst o skrivenim plažama južne Europe

Nakon priče o Dubrovniku, koju je u subotu u prilogu posvećenom putovanjima iz pera novinarke Emily Fairbairn objavio britanski The Sun, turističkim ljepotama Hrvatske tekst je posvetio i The Guardian.

Britanski turisti lani su u Hrvatskoj ostvarili više od 3,7 milijuna noćenja, a prema posljednjim objavama u najpopularnijim britanskim medijima čini se da hrvatske destinacije i ove godine mogu očekivati vrlo dobre trendove.

Tekst novinarke Emily Fairbairn, koja je u Dubrovniku boravila od 7. do 13. listopada prošle godine, objavljen u tiskanom izdanju The Suna i na portalu te se očekuje kako će članak prosječno generirati više od 31 milijun čitatelja mjesečno.

U The Guardianu je objavljen veliki tekst o 24 skrivene plaže u južnoj Europi, a svoje su mjesto među izdvojenim plažama pronašle i četiri hrvatske plaže.

Riječ je o tri plaže iz zadarske regije, među kojima su plaže Južna Luka na Ugljanu, uvala Brbinjšćica na Dugom otoku te plaže poznatog turističkog mjesta Šimuni na Pagu, a četvrta plaža je u Istri, na otoku Sveta Katarina.

Osim hrvatskih plaža, u tekstu su istaknute i brojne plaže iz Grčke, Španjolske, Francuske, Italije i Portugala, a očekuje se da će članak prosječno generirati više od 22 milijuna čitatelja mjesečno.