Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Nagrade za najbolje iznajmljivače otišle na Ošljak i u Sutomišćicu

Župan Božidar Longin uručio je u četvrtak nagrade najboljim iznajmljivačima u Zadarskoj županiji za 2023. godinu, i to u četiri kategorije: apartmani/studio apartmani, kuće za odmor, soba s pružanjem usluge doručka i seosko domaćinstvo.

Čestitajući pobjednicima, župan je naglasio da smo u ovoj godini ostvarili rekordne turističke brojke, s više od dva milijuna dolazaka i više od 15 milijuna noćenja.

-Govorili smo često da je svaka kriza ujedno i prilika. Bila je to i pandemija, jer mnogi su iskoristili to vrijeme kako bi uložili ili u gradnju novih ili poboljšanje postojećih smještajnih kapaciteta. Osobito je zanimljivo nicanje sve većeg broja vrlo luksuznih vila s bazenima u našem zaleđu. Takvi kapaciteti i ove su sezone imali vrlo visoku popunjenost, rekao je župan Longin i dodao da je to upravo ono što nam kao destinaciji dugoročno treba.

-Znamo da smo područje čistoga mora, ugodne klime i lijepe prirodne i kulturno-povijesne baštine, znamo i da smo sve više prepoznati kao kvalitetna eno-gastro destinacija, no ono na čemu moramo još raditi jest brendiranje Zadarske županije kao destinacije s visokokvalitetnim smještajem, dodao je župan i istaknuo da je Zadarska županija iz tog razloga i pokrenula projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača.

Kroz nagradu najboljim iznajmljivačima želi se naglasiti važnost ozbiljnog i odgovornog pristupa vođenju obiteljskog smještaja te istaknuti upravo one iznajmljivače koji su prepoznali potrebe tržišta, napravili iskorake u posebnosti i kvaliteti svoje ponude te im se nastoji zahvaliti što shvaćaju koliko je za ostvarivanje cilja značajno udruživanje svih snaga.

U kategoriji Ruralno domaćinstvo prvu nagradu osvojio je Boris Skroće iz Općine Gračac (Mazin), a drugo mjesto zaslužila je Vanja Talmač iz Islama Grčkog.
U kategoriji Kuće za odmor prvu nagradu osvojila je Tatjana Valčić Pavlović za kuću na otoku Ošljaku, drugu Davor Antišin iz Sutomišćice, a treće mjesto zaslužila je Nada Bašić s kućom za odmor u Debeljaku.
U kategoriji Apartmani/Studio apartmani prvu nagradu osvojio je Marko Mikas iz Sv. Filipa i Jakova, drugu nagradu Lorena Ropuš Maričić iz Zadra, a treći DIR Drvena industrija Rubinić za apartman u Sv. Filipu i Jakovu.
U kategoriji Sobe s pružanjem usluga doručka prvu nagradu osvojila je Marijana Paro Vidolin iz Paga, a drugo mjesto Elizabeta Fumić iz Vira.

Fotografije Zadarska županija