Denisu Marfatu i Seki Gregov iz Preka uručena priznanja za 50 i 35 darivanja krvi

Denisu Marfatu i Seki Gregov iz Preka uručena priznanja za 50 i 35 darivanja krvi

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u Kneževoj palači u Zadru jučer je priređen prijem za 36 jubilarnih darivatelja za 35, 50, 55, 75, 100 i 125 darivanja.

Među nagrađenima iz cijele Zadarske županije nekoliko je otočana, a mi smo posebno ponosni na naše Prečane, Denisa Marfata, koji je krv darovao 50 puta, i Seku Gregov, koja je dobila priznanje za 35 darivanja.

Denis Marfat

Denis Marfat iz Ugljana, ali prema mjestu stanovanja Prečanin, krv daruje četiri puta godišnje, i tako već 12 godina.

-Krv sam počeo darivati dok sam radio u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan. Pet, šest godina bio sam član njihovog aktiva, a otkad sam promijenio posao i preselio u Preko, odlazim u grad i krv darujem na Odjelu transfuzije u Općoj bolnici Zadar, govori nagrađeni Marfat, inače zaposlen kao kuhar u Domu za starije i nemoćne u Preku.

Krv je počeo darivati, prisjeća se, jer je želio nesebično i punoga srca pomagati ljudima u nevolji. I to ga svaki put ispunjava velikim zadovoljstvom i ponosom.

-Na taj način pregledam i svoju krv i znam da sam zdrav i da ću za nekoliko mjeseci opet moći pomoći nekome, a budući da je moja krvna grupa 0+, pomažem mnogima jer tu krvnu grupu mogu primiti svi, ističe.

Članica Aktiva dobrovoljnih darivatelja Preko Seka Gregov krv je počela darivati prije 20-ak godina i uvijek je, kaže, željela da dođe do ovih 35 darivanja.

-Lijep je osjećaj pomagati drugima, na bilo koji način, a pogotovo darivanjem krvi. Zahvaljujem svim darivateljima na nesebičnosti, a ovim putem zahvaljujem i Društvu Crvenoga križa Zadarske županije na dodijeljenim priznanjima, dodaje.

Seka Gregov

Među otočanima kojima su jučer uručena priznanja još su Vremenko Maričić iz Kukljice, koji je krv dao stotinu puta, Suzana Perin i Silvana Školjarev iz DDK Kali krv su darovale 35 puta, Hrvoje Panjol-Tuflija iz Velog Iža nagrađen je za 50 darivanja, a članice Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir Ljiljana Kapović i Marica Juratovac za 55 darivanja.

Svi dobitnici priznanja i plaketa: Ana Bojčić, Mladena Dukić, Seka Gregov, Marina Lovrić, Suzana Perin, Silvana Školjarev i Slavica Urem za 35 darivanja krvi. Za 50 darivanja nagrađeni su Bojan Bilić, Dragan Bolić, Davor Dorčić, Damir Fantov, Ivan Francišković, Darko Grčar, Vladislav Krpina, Tomislav Marasović, Denis Marfat, Nebojša Marinković, Emil Marnika, Vice Mičić, Zvonimir Nadinić, Ivica Obad, Hrvoje Panjol-Tuflija, Luka Pavičić, Leon Peričić i Elvis Šmit. Za 55 darivanja Marica Juratovac, Ljiljana Kapović i Marijana Marcela Šimunić, za 75 darivanja Nenad Andrić, Ivo Božić, Zdenko Lešković, Zoran Lisica, Ivan Marković i Marinko Šunić. Za 100 darivanja Vremenko Maričić te za 125 darivanja Branko Kolanović.

Hvala svim darivateljima!

Fotografije Zadarska županija/Elvis Šmit