Zadar Outdoor Festival još jednom dokazao da je pravi adventure festival!

Zadar Outdoor Festival još jednom dokazao da je pravi adventure festival!

Čak ni nepovoljna vremenska prognoza za prošli vikend, 23. i 24. rujna, nije spriječila više od 300 sudionika da se natječu u brojim disciplinama u sklopu Zadar Outdoor Festivala koji se održao u Preku  i time dokažu da za ljubitelje outdoor aktivnosti nema prepreka!

Natjecatelji su sudjelovali u čak osam natjecateljskih disciplina: Trailu Otoka maslina 5, 10 i 18 km, natjecanju u SUP-u (PRO i FUN kategorija), kajakingu, brzinskom penjanju te fitness izazovu.

Osim sportskih disciplina, sudionici su se mogli okušati i u radionici veslanja u Dragon boatu. Za opuštanje i odličnu zabavu nakon natjecanja pobrinuo se Rundek Eko Kvartet, a i ove godine suorganizatori festivala TZO Preko i Općina Preko nastavili su s tradicijom dobrih domaćina i pripremili lokalne delicije u kojima su uživali svi sudionici.

Budući da se organizatori svake godine trude biti što bolji i uvesti neke novitete, ovoga puta to je bila nova atraktivna disciplina Fitness izazov koju je vodio Goran Špaleta.

– Unatoč najavi jake kiše i vjetra, natjecatelji nas ni ove godine nisu razočarali pa su se pojavili skoro svi prijavljeni, što nam je najveća nagrada za uložen trud, poručuju organizatori Zadar Outdoor Festivala iz Break a leg agencije.

Vremenski uvjeti su ipak dopustili da natjecatelji izazovnog traila prvoga dana festivala uživaju u prekrasnim stazama Otoka maslina, s kojih se protežu nezaboravne vizure na okolne otoke i Zadarski kanal.

Drugi dan festivala vremenski je također bio izazovan, ali hrabre veslače na SUP-ovima i u kajacima to nije spriječilo da pokažu sve svoje vještine i dođu do cilja. Jednako zanimljivo bilo je i na fitness poligonima na kojima su pokazali da su u dobroj kondiciji te da vježbanje na otvorenom ima svoje čari.

Posebne gošće na ovogodišnjem ZOF-u bile su žene udružene u Dragon boat klub koje su oba dana festivala organizirale radionicu veslanja u Dragon boatu. ZOF je tako imao i humanitarnu notu te će dio prihoda od kotizacija donirati za njihov klub.

Dragon boat klub prima nove članove te želi osnovati nove timove sastavljene od raznih rodnih i dobnih skupina. Svi treninzi u rujnu ove godine bit će otvoreni za sve zainteresirane. Detaljne informacije mogu se pronaći na Facebook stranici kluba.

Uza sadnice maslina, kao glavnu nagradu za sva osvojena prva mjesta u natjecateljskim disciplinama, pobjednici su dobili i vrijedne nagrade sponzora: poklon pakete glavnoga sponzora Lenovo, Decathlon (dva SUP-a za pobjednike u SUP PRO utrci), Hydro Flask, Iglu šport, Cromaris, Virtus, Andrioli, Maraska, Zott protein, Monte, Starbucks, Sanaclis i Bodulo.

Suorganizatori festivala, Turistička zajednica Općine Preko i Općina Preko, još su jednom svojim angažmanom i profesionalnošću opravdali epitet idealnog domaćina za ovakvu sportsku manifestaciju koja je u skladu s njihovom vizijom razvoja „Avantura otok.“

Radujemo se novom izdanju Zadar Outdoor Festivala u 2024. godini!

Cijele foto galerije možete pronaći na Facebook stranici Zadar Outdoor Festivala, za čije su nezaboravne kadrove zaslužni Boris Kačan i Dragan Lonić.

Sve zanimljivosti vezane uz Zadar Outdoor Festival možete pratiti i na mrežnoj stranici  te na Instagramu.

Dio atmosfere možete pogledati u FOTOGALERIJI