Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Počele pripreme za izradu mozaik-klupe u Lukoranu

Ovaj tjedan počele su pripreme, “grubi radovi”, kako kaže Božica Kliman, za izradu mozaik-klupe u Lukoranu.

Na Šetalištu sv. Lovre, na mulu prije dječjeg igrališta, u betonu su je izlili vrijedni radnici općinske komunalne tvrtke Obala i parkovi – Damir, Toni i Hrvoje, a “fina obrada” počet će vjerojatno ovaj vikend, odnosno najkasnije sljedeći tjedan.

-Početak mojih radova ovisi ponajprije o tome kada će se klupa osušiti, a potom i o vremenskim prilikama, govori autorica mozaik-klupa Božica Kliman, koja je dosad na području Općine Preko izradila 11 unikatnih mozaik-klupa u zaseocima Ugljana te dvije na Sestrunju i u Malom Lukoranu.

Dodaje kako je s Lukorancima odabrala teme koje će biti na klupi: na jednome boku sv. Lovro s gradelama, na drugome Crkva sv. Lovre, a na ostatku klupe bit će zastupljeni Šćah, jarci (zbog Udruge Jarac), lignje i još neke sitnice koje će biti plod autoričine inspiracije u tijeku izrade.

Klupa u Lukoranu trebala bi biti gotova do kraja listopada, a nakon toga, sljedeće godine, je u planu izrada mozaik-klupe u Preku, a potom u Poljani i Sutomišćici.

Božica Kliman, autorica mozaik-klupa, podsjeća da će sljedeće godine projekt “Svako misto svoju klupu ima” napuniti deset godina i nada se da će se dostojno obilježiti izradom nove klupe jer je riječ o jednom od najdugovječnijih i najpopularnijih projekata među domaćima i turistima.