Časna sestra M. Nazarena Sorić, rođena Prečanka, proslavila 75 godina redovničkog zavjetovanja

Časna sestra M. Nazarena Sorić, rođena Prečanka, proslavila 75 godina redovničkog zavjetovanja

U sklopu obilježavanja 95. godišnjice smrti biskupa Josipa Marčelića, u nedjelju, 3. rujna, misno slavlje u Crkvi Gospe od Ružarija u Preku predvodio je dubrovački nadbiskup Roko Glasnović.

Navještena Božja riječ govorila je o pozivu, gradnji, nošenju križa, spasenju, što sve oslikava život i poslanje biskupa Marčelića čije je biskupsko geslo U križu je spas.

-Biskupu Marčeliću nije trebalo drugog jamstva osim križa. Čvrste zasade koje je primio u roditeljskom domu, potom i u svojoj svećeničkoj formaciji i radu u Zadru, biskup Marčelić nadogradio je i dodatno oplemenio u Dubrovniku. Isus kaže: ‘Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samog sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom’. Biskup Marčelić odgovorio je na taj Isusov poziv vjere u svom životu za koji je crpio snagu iz molitve i u oslanjanju na križ koji je ugradio i u svoje geslo. I bl. Marija Petković uči da je u križu najveća škola, puna milosti i znanja“, rekao je mons. Glasnović.

Na misi je 97-godišnja s. Marija Nazarena Sorić, rođena Prečanka, proslavila je 75 godina redovničkog zavjetovanja, čemu su  prisustvovale i časna majka, vrhovna glavarica s. M. Fides Babić i provincijalna glavarica s. M. Mirjam Gadža.

Župnik don Filip Kucelin iz ruku časne majke s. M. Fides Babić primio je dar provincije sestara Kćeri Milosrđa – relikvijar s relikvijom bl. Marije Propetog Isusa Petković, koji će  trajno stajati na oltaru bl. Marije Petković, pod kojim počiva biskup Josip Marčelić.

Fotografije s misnog slavlja objavljene su u velikoj FOTOGALERIJI