Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Na Zadar Outdoor Festivalu u Preku pet natjecateljskih disciplina

Na šestom Zadar Outdoor Festivalu (ZOF), koji će se održati 23. i 24. rujna u Preku, bit će pet natjecateljskih disciplina, najavili su organizatori u petak na konferenciji za novinare u Zadru.

– Opet nastojimo privući ljude s aktivnostima koje će ih odvesti van i pokazati im ljepote otoka pa smo za ovogodišnji ZOF pripremili pet natjecateljskih disciplina: trail Otoka maslina 5, 10 i 18 km, natjecanja u SUP-u, kajakingu, brzinskom penjanju te novu disciplinu Fitness izazov, otkrila je uime organizatora direktorica agencije Break a leg Iva Bencun.

Osim sportskih disciplina, posjetitelji će se moći uključiti u besplatne radionice joge, SUP-a, sportskog penjanja i veslanja u dragon boatu, a poseban program na sportskim poligonima osmišljen je za djecu.

– Korporacija broj jedan u proizvodnji računala u svijetu – Lenovo – prisutna je u sportu, kako profesionalnom tako i amaterskom. Dosta surađujemo s lokalnim zajednicama i potpomažemo aktivan i zdrav život. Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo ovdje; i zbog ljepote ovoga kraja, i zbog toga što su naši proizvodi sinhronizirani s aktivnostima koje će se održavati na Ugljanu, rekao je Mladen Skuliber, marketing menadžer za CSEE regiju tvrtke Lenovo, zlatnog sponzora ovogodišnjeg Zadar Outdoor Festivala.

Lenovo korporacija, dodao je, iznimno je orijentirana prema zelenim aktivnostima tako da se pokušava očuvati priroda i promocijom zelenog i zdravog života.

-Zadar Outdoor Festival znači jako puno u smislu promocije i razvitka onoga što radimo i što nastojimo razvijati posljednjih 5-6 godina na otoku Ugljanu, a to je upravo aktivni turizam i aktivni odmor pa su na posljednjih pet festivala Turistička zajednica Preko i Općina Preko partneri i suorganizatori, podsjetio je direktor TZO Preko Ivan Košta.

Prečani će biti zaslužni i za vrhunsku spizu spravljenu isključivo od lokalnih namirnica, a ovogodišnji ZOF imat će i humanitarnu notu: priključit će se Dragon boat ekipa iz Zadra, koje će sudionicima na dvodnevnim radionicama omogućiti da se okušaju u veslanju u dragon boatu, a dio prihoda od kotizacija ići će za njihov klub.

– Inicijativa za osnivanjem Dragon boat kluba krenula je s ciljem promocije i očuvanja zdravlja, s fokusom na žene koje su operirale rak dojke. Benefiti veslanja, posebice nakon svih odrađenih terapija i zahvata, pokazali su se jako dobrima, ne samo za mišiće ramenog zgloba i prsa, nego za cijelo tijelo. Osim fizičkog zdravlja, bitno je i mentalno zdravlje, jer je dragon boat veslanje timski sport u kojemu svi veslaju „kao jedan“, kazala je Ana Stipčević, članica Dragon boat tima Zadar.

Predstavljena je i nova natjecateljska disciplina – prvi ZOF FITNESS IZAZOV by Goran Špaleta. Zanimljivi fitness poligoni bit će će izazov za sve, a oni uključuju trčanje, skakanje, pomicanje i dizanje predmeta te brojne druge zanimljive vježbe.

S obzirom na to da je ZOF #plasticfree festival, koji vodi računa o očuvanju prirode, a otok Ugljan je poznat po svojim prekrasnim maslinicima, najbolji natjecatelji za nagradu će dobiti sadnice maslina! Također, medalje Zadar Outdoor Festivala izrađene su od drveta, što je još jedan pokazatelj da u svom projektu organizatori prednost daju prirodnim materijalima.

Nakon sportskih aktivnosti nema boljeg odmora nego uz odličnu glazbu Rundek Eko Kvarteta i čaše Festivalske Plavuše, partnera ZOF-a – pivovare Brlog.

Na koncert, koji će početi u subotu, 23. rujna, od 17 sati, pozvani su svi posjetitelji, neovisno o tome hoće li sudjelovati u natjecanju ili ne, poručuju organizatori.

Na sve Zadar Outdoor discipline prijave se primaju putem mrežne stranice ZOF-a: https://zadaroutdoor.com/hr/apply

Sve novosti vezane uz održavanje festivala možete pratiti i na našim društvenim mrežama Facebook https://www.facebook.com/ZadarOutdoor i Instagram https://www.instagram.com/zadaroutdoor/