PRIJEŠKA DICA Mišići i maške znapok ispričali još jednu lijepu ljetnu priču

PRIJEŠKA DICA Mišići i maške znapok ispričali još jednu lijepu ljetnu priču

Još jednu lijepu priču, šestu godinu zaredom, ispričala su u četvrtak navečer na Mulu u Preku priješka dica, polaznici dramske radionice koju je od 2. do 16. kolovoza u POU Dom na žalu vodila zadarska glumica Gabrijela Meštrović Maštruko.

Ovoga puta prerušili su se u mišiće i maške koristeći generacijama omiljene priče-pjesme Luke Paljetka “Miševi i mačke naglavačke oli mišići i maške znapok”. Naravno, u svojoj priješkoj obradi!

-Izbor Paljetkovih priča “Miševi i mačke naglavačke” bio je odlična odluka, a ubacivanje prijeških besid još je više začinio živopisnost i igrivost sjajnih Paljetkovih stihova, objašnjava voditeljica radionice.

Djeca su se, kaže, odlično snašla u svojim ulogama, od najmlađe, šestogodišnje djevojčice, do najstarijeg, 16-godišnjeg polaznika.

-Uigrana su, složna, duhovita klapa, snalažljivi improvizatori kad zatreba. Glazbeno nadareni, vješti u sviranju, pjevanju i onomatopiranju pratili sva događanja na sceni. Jako sam zadovoljna ovoljetnom izvedbom i ponosna na svoje male glumce i zabavljače, ističe Gabrijela Meštrović Maštruko te zahvaljuje roditeljima i svima koji su sudjelovali u ovoj lijepoj ljetnoj priči.

Dodaje i kako su među priješkom dicom i povremeni, ljetni stanovnici Preka, djeca iz Zadra, Splita, Rijeke, Varaždina i Zagreba, koja rastu s omiljenom dramskom radionicom i stvaraju, čini se, neraskidiva prijateljstva.

Dramsku radionicu organizira POU Dom na žalu uz podršku Općine Preko i Turističke zajednice Općine Preko. Za šećer na kraju, slasnu čokoladnu tortu, pobrinula se i ovoga puta Slastičarnica Čoko Roko iz Preka, a za svjetlo, zvuk i sva tehnička rješenja i pomagala Luka Košta.

Što su sve priredili mišići i maške, pogledajte u FOTOGALERIJI