Nastavak suradnje Matice Zadrana i POU Dom na žalu – likovna radionica za djecu EkoArt

Nastavak suradnje Matice Zadrana i POU Dom na žalu – likovna radionica za djecu EkoArt

U organizaciji Matice Zadrana i Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu, u nedjelju, 6. kolovoza u 10.30 sati, u Domu na žalu održat će se  likovna radionica za najmlađe – EkoArt.

Uz stručno vodstvo slikarice Irene Rančić, inače voditeljice radionice Mala sirena, djeca osnovnoškolskog uzrasta okušat će se u likovnom izražavanju svoje vizije zdravog i čistog prirodnog okoliša na našim otocima.

Svjedoci smo da su ugroze eko-sustava i ljudski nemar prema prirodi, praćeni ozbiljnim klimatskim promjenama, postali jedna od najopasnijih sigurnosnih prijetnji naše suvremene civilizacije.

Cilj je ove likovne radionice, koja je organizirana i prošloga ljeta u Preku, razvijanje ekološke svijesti kod najmlađih o potrebi očuvanja svoje prirodne okoline kao i usvajanja ekološke kulture u ophođenju sa svime što nas okružuje.

“Matica Zadrana je udruga koja svoje programske ciljeve ostvaruje i u području zaštite okoliša i prirode, pa tako i poticanjem zaštite priobalja i očuvanja prirodne i kulturne tradicije otočja. U skladu s tim, i ove godine u Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku okupit ćemo najmlađe umjetnike koji će nam 6. kolovoza, u različitim likovnim tehnikama, stvarati svoja mala umjetnička djela i predočit nam iz svoje dječje perspektive viziju boljeg svijeta – onoga u kojemu vlada sklad čovjeka i prirode, ističu iz Matice Zadrana.

Nakon svršetka „radnog“ dijela likovne kolonije, svi radovi djece bit će izloženi u Domu na žalu.

Radionica je BESPLATNA, a broj sudionika ograničen!!!! Prijava na broj 095 8766198 (Lucija).